Last news in Fakti

3 Септември, 2014 17:20 2 366 3

Продават имоти от гара „Пионер”

  • гара-
  • пионер-
  • продажба

Имоти, които са част от терена на бившата гара „Пионер”, ще бъдат продадени. Става въпрос за недвижимости с обща площ 37 078 кв.м. Продажбата ще се реализира чрез търг с тайно наддаване. Цената, от която ще започне наддаването, е 13 млн. лв.

Получените средства ще бъдат вложени в текущо поддържане на жп инфраструктурата, както и за завършване на започнати ремонти на жп линиите, каза служебният министър на транспорта Николина Ангелкова след днешното заседание на Министерски съвет.

към момента задълженията на националния железопътен превозвач възлизат на близо 600 млн. лв. Основен приоритет в железопътния сектор остават преговорите с кредиторите и получаването на положителен отговор от Главна дирекция „Конкуренция" в ЕК за отпускането на допълнителни 170 млн. лв. на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. Утре, министър Ангелкова ще бъде в Брюксел, за да обсъди темата с представители на Европейската комисия.

Варна без интермодален терминал

Проектът за изграждане на интермодален терминал в град Варна ще бъде спрян. Причината е, че до 15 септември обществената поръчка няма да е приключила и не може да бъде избран изпълнител. Проектът се финансира по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите". По програмата ще бъдат прекратени всички проекти, чийто договори до средата на септември не са подписани. Това е част от мерките на правителството за икономия на средства от държавния бюджет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха сега

    1 0 Отговор
    а сега, кой ще лапне най апетитния имот на София.
    В средата на парка
  • 2 Гост

    1 0 Отговор
    Няма да си ти...
  • 3 Валентин Петров

    0 0 Отговор
    пак някой цървул.....................................