Last news in Fakti

7 Юни, 2007 00:00 499 0

Президентът на “Ферри Груп” Мануел Ферри Санчес: Туризмът е най-перспективен за инвестиции в България

  • българия-
  • години-
  • проекти-
  • които-
  • проекта-
  • инвестициите-
  • секторите-
  • kuttina-
  • resort-
  • развитие-
  • имоти-
  • всички-
  • няколко-
  • повече-
  • бизнес-
  • страната-
  • инвестиции-
  • golf resort-
  • kuttina golf-
  • kuttina golf resort

Г-н Санчес, защо решихте да инвестирате у нас ?
- Повече от 8 години 18 български семейства работят в нашата фирма в Испания. Първото ми посещение в България беше заради впечатляващите разкази на един от моите служители за страната ви. Още при първото ми идване у вас открих големи прилики между българите и нас, испанците. Това мнение продължи да се затвърждава и при следващите ми пътувания и постоянния контакт с българи. Най-вече бях впечатлен от гостоприемството ви. Решението да инвестирам в България дойде след запознаване със страната и дълги проучвания на възможностите за бизнес и перспективите преди влизането ви в ЕС, които бяха много близки до изживените вече в Испания. Така, че счетох, че опитът от развитието на моята страна би могъл да бъде приложен в определени сектори в България. И ние сме допринесли с нещо за увеличаването на испанските инвестиции в България, тъй като до мен нееднократно е достигала информация, че испански колеги са дошли тук, след като са чули коментарите ни за отличните възможности за бизнес у вас.


От близо 5 години “Ферри Груп” има офис в България, но едва сега решихте да осъществите 2 мегапроекта тук ¬ Спортен център Кътина и Грийн Енерджи България….
- Бих искал да поясня. Истина е, че почти 5 години Ferry Group е в България, имаме офис и служители. Още от началото вярвахме в добрите перспективи пред страната ви и поради тази причина открихме нашето представителство, което координира работата с испанския ни офис. Решението ни да инвестираме в България не е отскоро. То бе взето преди няколко години, но инвестициите в големи проекти трябва да преминат през няколко фази: проучване, изследване, изработване на проекта и т.н. След изпълнението на всички посочени изисквания ¬ закупуване на терените, изваждане на разрешителните и т.н., процедури, които продължиха няколко години, днес стартираме нашите инвестиционни проекти. Поради забавянето на растежа на пазарите на недвижими имоти в някои зони от Европа обаче, това може да доведе до леко намаляване на инвестициите у вас. Трябва да имаме предвид, че големият брой инвестиции в България, като брой на сделките, беше в секторите строителство, недвижими имоти и закупуване на земеделски земи основно. Затова е нормално оттук нататък инвестициите да се насочат към други сектори, като секторите услуги, логистични паркове, обществени паркинги, здравеопазване и т.н.


Защо планирате голф комплекса да бъде строен на етапи, в продължение на 10 години?
- Във връзка с Kuttina Golf Resort, ние работим повече от 4 години по административното развитие на проекта и считаме, че става въпрос за нещо много мащабно и в същото време значително за жилищното развитие на една от най-добрите зони в близост до София. Районът ще бъде облагодетелстван и от сериозните инфраструктурни проекти, които са предвидени за изпълнение там.
Нашият проект заслужи получаването на сертификат за “Инвеститор Клас А”, което е най-високото признание за чуждите инвеститори, присъждан от българското правителство. Kuttina Golf Resort се ражда като един нов модел на град и устойчиво градоустройствено развитие с нисък процент на застрояване. Отказахме се от гъстотата и големия обем жилища за сметка на повече зелени и тревни площи. Ще разполагаме с всички услуги, които се предлагат от модерното общество, и в същото време ще се съобразяваме напълно с околната среда, а всички живеещи там ще имат право на глас в управлението на комплекса. Голфигрището ще бъде с параметри и дизайн от типа Чемпиъншип с 18 дупки и ще бъде стандартизирано по правилата на Saint Andrews и Професионалната голф асоциация (PGA). В Kuttina Golf Resort ще си подадат ръка природата, иновацията и модерното, като жителите ще могат да съчетават дома с почивката, спорта, развлеченията и обществения живот в една среда на пълна сигурност и спокойствие.Важността на проекта и мащабът на нужните инвестиции ни насочват към прогноза за период от 10 ¬ 12 години до края на проекта.

Имате ли намерение да вложите пари в отрасли в България?
- “Ферри Груп” има намерение да продължава да развива проекти в България в секторите, свързани с туризма, недвижимите имоти и селското стопанство, като, разбира се, не изключвам разнообразяване на инвестициите и в други отрасли, където има добри възможности за бизнес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА