Last news in Fakti

4 Юли, 2007 00:00 670 0

Дружество предлага голф игрище в Карловско

  • минерални-
  • развитие-
  • проекти-
  • туризъм-
  • дружество-
  • град баня
Инвеститор за учредяване на смесено дружество, което да развива голф и SPA туризъм в град Баня, Карловско, ще избират на 10 юли местните общинари. Плановете са община Карлово да апортира земя, а избраната фирма да финансира проекти в тези области.

Замисъл

От близо година събираме инвестиционни предложения за развитие на град Баня и населените места наоколо. Районът е богат на минерални води, но западна, коментира кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов. От общината планират да влязат в смесеното дружество със земи, оценени на 13 млн. лв. Те включват парка на град Баня, местната спортна база и близо 400 дка общински имоти с възможност за развитие на SPA и голф туризъм. Инвеститорът ще влезе в дружеството с 25 млн. лв., които ще бъдат използвани за възстановяване на парка, спортната база и инфраструктурата на Баня, както и частично - за развитие на голф и SPA проекти. За тях обаче ще е необходимо и допълнително финансиране. От общината обмислят да задържат в смесеното дружество дял от 34%.

Оферти

Няколко са офертите, които ще разгледат общинарите. Първата е на дружеството Баня Голф енд SPA резорт, в което участват хора, свързани с мелничарския, туристическия и хотелиерския бизнес. То предлага да изгради голф игрище, селище за SPA туризъм, увеселителни заведения на обща стойност 60 млн. EUR. Оферта е подала и Роуз валей инвестмънт, която залага на развитието на SPA туризма. Третото предложение е на бизнесмен от Долна баня.

Практика
Търсим глобален инвеститор, който да допринесе за развитието на целия район, коментира д-р Емил Кабаиванов.

През последните години публично-частното партньорство избраха и други общини, главно за мащабни проекти в областта на туризма и спортно-развлекателните съоръжения.

Село Баня – Забележителности
Карловското село Баня бе обявено за град през 2003 г. Заради наличието на минерални извори и санаториум районът е известен също и като Карловските минерални бани. В северния край на града се намира царската вила, строена от цар Борис III през 1929 г. Сред местните забележителности са и спортна база със стадион, игрища, хотел, басейни, както и винарска изба Розова долина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА