Last news in Fakti

10 Юли, 2007 00:00 488 0

Проекти за 200 млн. EUR се борят за Розовата долина

  • инвестиции-
  • млн eur
Инвестиции на обща стойност 200 млн. EUR ще бъдат предложени на извънредна сесия на общинския съвет в Карлово днес. Надпреварата е кой да стопанисва спортната база и парка в царския град Баня, а в замяна да строи на общински терени в близост. Кандидатите са четирима.

Избор

Общинари обаче предупредиха, че за разглеждане може да бъдe допуснат само един от четирите проекта. Внесена е само докладна за Баня Голф енд СПА ризорт. Поканили сме и другите инвеститори, но проектите им ще се гледат само ако бъдат включени в дневния ред, потвърди председателят на общинския съвет в Карлово Стойо Карагенски. Независимият съветник Бранимир Ботев, собственик на Розова долина, коментира случая като опит да се пренебрегне общественото мнение в Баня. Според него е редно да се подходи подобно на конкурсите в ЕС - къса листа с кандидати и преговори с тях. В противен случай пренебрегнатите инвеститори може да оспорят процедурата, предупреди Ботев.

Проекти

Големият капитал на Баня са минералните води, които дават възможност за SPA туризъм. На тази идея залага Роуз Валей Инвестмънтс, което планира SPA селище. Собственик е инвестиционната компания Сигма кепитъл, която преди дни обяви намерение да вложи 120 млн. EUR в проекта си в Баня. До 80 млн. EUR инвестиции обещава Баня Голф енд СПА ризорт, което единствено предвижда и голф игрище. И двете оферти са за смесено дружество с общината и апорт на спортната база и парка. Това обаче няма как да стане, тъй като имотите са публична собственост. Футболен клуб Баня предлага концесия, строеж на спортния център и 20 млн. лв. инвестиция. Оферта на Георги Генов от Долна баня е за 6 до 10 млн. лв. инвестиции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА