Last news in Fakti

17 Октомври, 2014 15:22 6 229 0

Лятото мина в огледи, но не и покупки на имоти

  • пазар-
  • недвижими имоти-
  • българия
Лятото мина в огледи, но не и покупки на имоти - 1
Снимка: М. Богданова ©

През това лято пазарът на недвижими имоти беше повече активен по отношение на огледи и запитвания, отколкото на сключване на сделки. До голяма степен причината за подобна тенденция е силното колебание у клиентите дали да вложат парите си в недвижима собственост или да оставят спестяванията си в банка, обясняват специалисти от „Сдружение брокери на имоти”.

Не е изненадата и значителният спад в търсенето на ваканционни имоти от страна на рускоезични клиенти. Това се отнася не само за морските, но и за планинските курорти. Причината е основно в девалвацията на руската рубла спрямо основните валути. Предвид разрастващата се криза в Украйна не се очаква съществено изменение на ситуация.  Брокерите от Черноморието заявяват, че сезонът не е така силен както преди 2012 г. Изминалият летен сезон във Варна е преминал на приливи и отливи. Клиенти за покупка на имоти в Морската столица през този сезон са предимно българи.

Имоти с добри комуникации и висока степен на сигурност са били акцентът сред клиентите, желаещи да придобият недвижимост в Централна България през това лято. Интересът е към стари къщи за реставрация в ниския ценови диапазон, като той е най-вече от страна на жители на София и Варна.

Ново явление през август бе голямото предлагане на ненужни имоти от българи, живеещи в чужбина. Друга част от българите в чужбина проучват пазара и са готови да закупят имот, който ще ползват след завръщането си в България след 3 до 5 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА