Last news in Fakti

27 Декември, 2007 00:00 720 0

Жилища за чудо и приказ

  • панайотов-
  • евгени-
  • дизайн-
  • евгени панайотов-
  • казва евгени панайотов
Строителство, архитектура и дизайн, или по схемата Три в едно”развива бизнеса си Евгени Панайотов от Сандански. Предприемачът има строителна фирма, но се е ангажирал допълнително с проектиране и дизайн. Екип архитекти разработва проектите, а с дизайна се е заел лично. Целта е клиентите да получат висококачествен продукт, който има водещо значение за бита им, и това е доброто жилище, казва Евгени Панайотов. Комплексната услуга гарантира реализация на всеки обект с високо качество на строителните материали, на изпълнението и визията на фасадното оформление и вътрешния дизайн. Това плюс квалифицираният персонал от 15 майстори строители е и ключът за успешен бизнес за Панайотов.

Пазари

Фирмата присъства активно на строителния пазар от 2004 г. Построени са четири жилищни сгради с близо 90 апартамента, магазини, офиси и застроена площ от над 7000 кв. м. Купувачи на около 45% от апартаментите са хора от Сандански, Пловдив и София.

Останалите над 55% от жилищата се купуват от чужденци, основно руснаци. В зависимост от степента на завършеност на жилището и от местоположението цените са от 500 EUR/кв. м до 800 EUR/кв. м. Напоследък се налага като тенденция търсене на напълно обзаведени апартаменти с кухни и бани без меката мебел, казва Евгени Панайотов.

Инвестиции

Реинвестиране на собствени средства и привлечени капитали от кредити са източници на финансиране на бизнеса. Предимство е, че имотите, върху които Панайотов изгражда сградите, са собствени, купувани са преди десетина години, с прозорливост за бурното развитие на курортния град. Коректен партньор е Райфайзенбанк, клон Благоевград. Моите клиенти ползват отстъпка при кандидатстване за ипотечни кредити от банката, доволен е Панайотов.

Най-новият проект, който предстои за реализация, е луксозен хотел в хитовата местност Нишан Таши, разположена покрай пътя за бившата правителствена резиденция Свети Врач.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА