Last news in Fakti

30 Април, 2008 00:00 586 1

Наше момче купи къща за $26 млн.

  • интабил-
  • години-
  • бизнеса-
  • къщата-
  • долара-
  • цветков-
  • милиона-
  • австралийски-
  • даниел
25-годишен българин купи един от най-скъпите имоти в Австралия, предаде "Ди Острелиън". Даниел Цветков, който е син на български имигранти, брои 28 милиона австралийски долара, или 26 милиона щатски долара, за недостроена къща на Златния бряг в Куинсленд. Той я купи от местен бизнесмен, загубил парите си на фондовата борса. Парцелът е най-скъпият и най-големият имот в тузарската местност Мърмейд Бийч в Куинсленд, допълва "Ди Острелиън". Очаква се цената на къщата да стигне 70 милиона долара, след като бъде завършена през ноември. В строителния план на бъдещия палат е включен тенис корт и подземен гараж за 20 коли.

Младият милионер е роден в Ипсуич, но е израснал в третия по големина австралийски град Брисбейн. Даниел вече има едно дете, а през следващите няколко месеца смята да вдигне сватба. Той обяснил, че купува къщата, за да отгледа в нея децата си. И допълнил, че не си е поставял за цел да купи най-голямото място. "Купихме къщата, за да живеем в нея и да създадем семейство", отсякъл богатият ни сънародник. Състоянието си натрупва като върти бизнес с онлайн плащания. Даниел признава, че още от 13-годишен е луд фен на интернет търговията. Прави фирмата "Интабил" още на 18 години заедно с ортака си Салваторе "Сам" Шака, който е братовчед на бивш австралийски федерален министър. Само за няколко години двамата правят империя. Техният бизнес е съсредоточен в интернет търговията и бизнеса с недвижими имоти. "Израснахме в бизнеса лека-полека, а не за една нощ", казва Цветков. Всеки месец от 2001 година насам печалбата им расте с 10 до 20%.

Компанията "Интабил", собственост на Цветков, има над 4000 клиенти по целия свят, по-голямата част от които са европейски сайтове за онлайн залагания. Известно време "Интабил" е припечелвала и от порнографски сайтове. Но преди четири години взимат стратегическо решение да зарежат този "клон" на бизнеса си и го прекратяват.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shanipani

    0 0 Отговор
    Браво на момчето с български корени. Още много такива неща да си напазарува..