Last news in Fakti

9 Май, 2008 00:00 1 082 0

Започва строеж на първите молове в Бургас

  • меден-
  • търговски-
  • рудник-
  • център-
  • бургас-
  • които-
  • града-
  • проектът-
  • меден рудник-
  • търговски център
Строителството на голям търговски център от типа мол започва строителната компания Сан Сити в бургаския комплекс Меден рудник. Проектът е в напреднала фаза и до 3 години ще бъде готов. В другия край на града - до изходите за София и Варна, френската верига за търговия на дребно Carrefour и МБ Изгрев започнаха строеж на двуетажен търговски център. Той ще е разположен на обща площ от 17 200 кв. м, от които 8200 км. м ще е хипермаркет.

Транспортна

Бъдещият Mall Izgrev ще бъде изграден на терен от 52 000 кв. м на ул. Транспортна в града. Хипермаркетът на Carrefour ще бъде завършен през есента и през октомври тази година ще отвори врати за посетители. Вече е говорено с кмета на Бургас Димитър Николов през лятото площадката пред магазина да се ползва за лятно кино, където ще се провежда и бургаското издание на София Филм Фест на брега. Проектът за мола включва още боулинг зала за 200 души, детски кът, ресторанти и четири кина.

Меден рудник

Сан Сити, която е инвеститор и изпълнител на проекта за търговско-развлекателния център в Меден рудник, вече е закупила земята. Строителството ще започне на терен от 13 дка, познат като „желязното училище”. Компанията вече е получила и разрешение за събаряне на старата сграда върху терена. Разгънатата застроена площ на новия търговски център ще е 60 000 кв. м, от които само отдаваемите площи ще се простират върху 40 000 кв. м. Проектът предвижда и обширна развлекателна зона с плувен басейн, киносалони, заведения и спортни зали.
В Бургас се чувства остър недостиг от бизнес и търговски помещения с подходяща локация, които да отговорят на нарастващите нужди на бизнеса, коментира зам.-директорът на Сан Сити Снежана Пашова. В Меден рудник живее близо 1/3 от населението на града. Хората от тази част на Бургас ежедневно изпитват неудобствата на стеснения вход и претоварения трафик към центъра. Затова инвеститорът е решил да изгради първия мол в този жилищен комплекс. Според Пашова Меден рудник е най-перспективният бургаски квартал и в него вече има планове за изграждане на множество жилищни обекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА