Last news in Fakti

17 Юли, 2008 00:00 583 0

Летището в Хонконг отново е най-доброто в света

  • летище-
  • летища-
  • място
Хонконгското международно летище бе обявено за седми път за най-доброто в света, съобщи агенция Reuters, позовавайки се на резултатите от годишна анкета сред пасажерите, направена от базираната във Великобритания компания Skytrax. На второ и трето място в класацията са други две азиатски летища - Changi в Сингапур и Incheon в Сеул, Република Корея. Хонконг изгуби само през 2006 г. водачеството и беше изместен от сингапурското летище.

В Топ 10 на най-добрите летища в света попадат още тези в Куала Лумпур, Малайзия, и летище Kansai в Япония. Най-добре представилото се европейско летище е мюнхенското в Германия, което успя да се нареди на пета позиция. Останалите европейски градове с летища, намерили място в Топ 10, са Копенханген в Дания, Цюрих в Швейцария и Хелзинки във Финландия. На десета позиция е летището в южноафриканския град Кейптаун. В Топ 10 няма северноамерикански летища. Най-високо класираното летище на Северна Америка е това в Сан Франциско, което заема 11-о място в списъка.

За съставянето на листата пасажерите е трябвало да оценяват общо 190 летища. Пътниците е трябвало да ги класират според критерии като достъп до магазини, заведения за хранене, учтивост на персонала, доставка на багаж, време за проверка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА