Last news in Fakti

26 Август, 2008 00:00 1 521 0

УниКредит финансира комплекс за 30 млн. EUR

  • изграждането-
  • център-
  • вертиго-
  • каза шик
УниКредит Булбанк с главен изпълнителен директор Левон Хампарцумян финансира изграждането на модерен 17-етажен бизнес комплекс на стойност 30 млн. EUR. Инвеститор в проекта Вертиго билдинг, който ще се намира на бул. България в София, е компанията Каза Шик АД.

Проект

Мажоритарен собственик с 60% в Каза Шик АД е италианецът Марио Фумагали. Останалите 40% са собственост на българо-италианския джойнт-венчър Форте?6.Комплексът ще представлява многофункционален бизнес център, съчетаващ офиси и модерни търговски площи. Вертиго билдинг ще се простира на площ от 14 хил. кв. м. Както външният дизайн, който е дело на италианския архитект Раймондо Флакомио, така и вътрешното пространство ще покриват най-високите международни стандарти.

Срокове

Предвидено е и изграждането на открити и закрити паркинги, които ще събират около 350 автомобила. Една пета от площта на Вертиго е отделена за модерни бутици и ресторанти, които ще бъдат разположени на първия етаж. Останалите 16 етажа са предвидени за офиси.Плановете на Каза Шик са комплексът да бъде изграден за 28 месеца и да бъде официално открит в началото на 2011 г.

Инвестиции

В края на юни Райфайзенбанк пък обяви, че ще финансира изграждането на завод за керамични плочки в Русе на фирмата Керос България. Средствата са отпуснати за срок от 10 години, но размерът на кредита не бе обявен официално. Две седмици по-късно от МКБ Юнионбанк и Банка ДСК също съобщиха за голяма проектна сделка. Двете банки синдикирано отпуснаха заем от 129 млн. EUR на Орхид Дивелъпментс Груп за изграждането на най-големия търговски център във Варна - Grand Mall. Търговско-развлекателният център ще се намира на едно от най-оживените и централни кръстовища във Варна. Той ще разполага с над 150 хил. кв. м разгъната застроена площ. В него ще са разположени над 220 магазина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА