15 Септември, 2008 00:00 314 0

Propinvest купи сграда в Мадрид за €1,9 млрд.

  • сделка-
  • propinvest
Британската компания за инвестиции в имоти Propinvest е финализирала сделка на стойност 1,9 млрд. евро за покупката на централата на испанската Banco Santander в Мадрид, което е най-голямата сделка за един имот в Европа, реализирана някога, съобщи PropertyWeek.

За придобиването е осигурено банково финансиране от консорциум от банки начело с Royal Bank of Scotland, HSH Nordbank и Bayern LB.Propinvest купува сградата в партньорство с инвеститора Дерек Куинлан.Комплексът е с площ 167 хил. кв. метра и се намира върху терен от 1,6 млн. кв. м в Боадия дел Монте в Мадрид.

Banco Santander е наела обратно сградата за срок от 40 години, като първоначалният годишен доход от наем е 83 млн. евро. Банката си запазва правото да я придобие обратно в края на периода.

„Тази изключително сложна транзакция е реализирана на фона на трудни финансови пазари. Осигуряването на средства за нея в подобна среда е доказателство за качеството на инвестицията", казва говорител на компанията.

В края на миналата година Куинлан и Propinvest финализираха друга голяма сделка за офис сграда - тази за централата на Citigroup в Канари Уорф в Лондон за 1 млрд. паунда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА