Last news in Fakti

13 Октомври, 2008 00:00 466 0

Citigroup се отказа от Wachovia, води дело за $ 60 млрд.

  • fargo-
  • wells-
  • компанията-
  • wells fargo
Щатският инвестиционен гигант Citigroup се отказа официално от намерението си да закупи част от изпадналата в сериозни трудности банка Wachovia. През последната седмица между компанията и конкурента й Wells Fargo се водеха ожесточени спорове за дялова подялба на закъсалия трезор, в които участваха като посредници и представители на правителството на САЩ и Федералния резерв.

В крайна сметка новият собственик на Wachovia ще бъде Wells Fargo, като сделката ще е на стойност 11,7 млрд. долара, съобщи Econ.bg, позовавайки се на информация от агенция Bloomberg.

От Citigroup обявиха, чевъзнамеряват да заведат дело срещу Wells Fargo заради обезценяването на активите на компанията в резултат на проточилите се преговори, допълва Reuters. Искът на компанията вероятно ще е на стойност от 60 млрд. Долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА