Last news in Fakti

14 Октомври, 2008 00:00 632 0

“Крафт Фуудс” влага €800 хил. във фабрика в Костинброд

  • компанията
"Крафт Фуудс България" инвестира 800 000 евро във фабриката си за кафе в Костинброд. Компанията вложи средствата в първата по рода си в България технология за охлаждане на кафе с цел запазване на неговия аромат по-дълго. Решението на компанията е резултат от разрешаването на въпроса с акциза върху кафето, който беше отменен с промени в Закона за акцизите и данъчните складове, считано от началото на 2008 г.

С новата производствена мощност компанията планира да разшири пазарите за износ. Произведеното кафе ще се изнася, освен за Румъния, и към Украйна и държавите от източноадриатическия пазар - Сърбия, Македония, Хърватия, Словения. Новата машина ще произвежда всички разновидности от марките "Нова Бразилия" и "Якобс". "Ние приветстваме законодателните промени в началото на 2008 г., които са в интерес на потребителите и в крайна сметка ще спомогнат за едно по-динамично развитие на пазара на кафе в България.

В продължение на успешното начало на разширяването на мощностите ни за мен е удоволствие да съобщя, че ние ще направим и по-нататъшни инвестиции във фабриката от порядъка на 1 милион лева през 2009 г., коментира Франко дел Фабро, изпълнителен директор на българското подразделение на "Крафт Фуудс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА