19 Декември, 2014 10:37 5 160 1

Китайското обезценяване продължава

  • китай-
  • цени-
  • жилища

Средните цени на имотите в 70 от най-големите китайски градове през ноември отчитат спад. Това е индикация за продължителен спад на цените. Обезценяване се наблюдава в 68 от 70 града.

Темпът на поевтиняване обаче се забавя, тъй като някои инвеститори намаляват отстъпката в цената в резултат на неочаквания спад на процентните ставки на Централната банка на Китай, а също така и облекчаване на условията по ипотечните заеми.

Средната цена при новопостроените жилища през ноември спадна с 3.6% на годишна база. За сравнение, понижението през октомври беше в рамките на 2.5%, а през септември – 1.1% отново на годишна база.

Участниците на пазара очакват стабилизиране на китайския жилищен пазар. Отслабването на този имотен сегмент, който съставлява близо 25% от БВП на глава от населението, се отразява негативно на темповете на икономически ръст, припомнят икономисти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    0 0 Отговор
    Милена, защо ви прави такова голямо впечатление понижаването с 1.1% на цените на жилищата в Китай, а за тези в БГ, непрекъснато пускате разни брокери да ни говорят как цените се вдигат, а те всъщност се смъкват надолу.