Last news in Fakti

30 Декември, 2008 00:00 427 0

Замразяват проекти в Централна Европа

  • проекти-
  • компанията-
  • поради
Базираната в Будапеща инвестиционна компания TriGranit се присъедини към нарастваща група компании за имоти в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), които замразяват или се отказват от част от проектите си в региона поради затруднените пазарни условия. Наскоро от компанията обявиха, че смятат да намалят наполовина заплануваното портфолио от проекти на обща стойност 8 млрд. евро и да отложат останалите инвестиции с до пет години поради влошаващата се икономическа и финансова ситуация.

Компанията Plaza Centers, специализирана в изграждането на търговски центрове в ЦИЕ, също съобщи, че може да забави част от проектите, които все още не са стартирали, за да не се стига до принудителни продажби. Компанията изгражда и търговски център в Шумен, който също е вероятно да бъде забавен. Различни източници сочат, че тя може да замрази до 26 от своите 32 проекта, което представляват 81% от нейното портфолио от проекти в процес на развитие, поради „извънредните пазарни условия".

През септември изпадналата в затруднено положение австрийска компания за имоти Immoeast съобщи, че смята да замрази проекти на стойност 2 млрд. евро, както и да продаде част от активите си в региона, за да подобри ликвидната си позиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА