Last news in Fakti

30 Декември, 2014 17:00 35 045 17

Откриха огромен нацистки бункер (СНИМКИ)

  • бункер-
  • нацисти-
  • австрия

Мрежа от подземни тунели и бункери с обща площ над 30 000 кв.м. от времето на Втората Световна война бяха открити в Санкт Георген ан ден Гузен. Селището се намира на около 10 км. югоизточно от Линц в северна Австрия.

На подземния тунел се е натъкнал кинорежисьорът Андреас Зюлцер, след като попада на документ от Управлението на тайните служби на САЩ (предшественикът на ЦРУ), датиращ от 1944 г., съобщава британското издание Independent. Исторически данни показват, че по време на строителството на съоръжението са загинали 320 000 души.

В документа се посочва и за строителството на „най-голямото подземно предприятие за производство на оръжия от Третия райх”. „Там са водили арестувани физици, химици и инженери и са ги принуждавали да работят над чудовищни проекти. В тяхна памет сме длъжни да обясним какво е ставало тук”, казва пред журналисти Зюлцер. По неговите думи „по-рано в района е било регистрирано повишено ниво на радиация, което е в подкрепа на версията за наличието на нацистки ядрен обект”.

За момента местните власти са забранили достъп на екип на Зюлцеб под предлог, че той не разполага с разрешение за снимане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 петко

    2 1 Отговор
    толкова много загинали и никой да не знае досега за съоражението защо тези американци само знаят и не казват
  • 2 Хитлер

    1 1 Отговор
    Идеално място за нашите водки и ракии и разно ромови питиета да ги вкарат вътре и да им пуснат една атомна бомба!
  • 3 Ghost

    1 1 Отговор
    Моля автора на статията да не бърка ОСС (Office of Strategic Services) със Сикрет Сървис (Secret Service). Първите са предшественик на ЦРУ, а вторите от край време са ангажирани единствено с безопасността на президента. Историята на Втората Световна е още млада- и други тайни неща ще излизат наяве.
  • 4 зизу

    2 1 Отговор
    Идеален затвор за българските комунисти и родата им

    Коментиран от #9, #17

  • 5 koroin1980

    1 1 Отговор
    Ghost -прав си но с една малка неточност Сикрет Сървис не пази само президента. Те пазят нещо много по-ценно .... американският долар :)
  • 6 Ивайло Николов

    1 1 Отговор
    За пореден път швабите доказват че са майсторяги на изделията от бетон .Хубаво че не са направили мавзолея на Георги Димитров че наште още щяха да го взривяват.
  • 7 Иван Господинов

    0 1 Отговор
    .аси перфектната работа - изглежда като все едно е строен сега а металните съоръжения като нови без капчица корозия
  • 8 mediator37

    5 0 Отговор
    Мине не мине време и все за нещо нацистите виновни. Е какво толкова са направили?
    Вярно, с една армия навряха на кучето в гъза половината свят. Сега САЩ правят същото, ама никой не им казва- Вие защо биете негрите?
  • 9 ITI

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "зизу":

    Човечеството наистина е шарено нещо - има и мислещи с гръбначния си мозък...
  • 10 Симеон Тасев

    0 0 Отговор
    точно като за наще политици там даги сложат при строг тъмничен затвор
  • 11 ...none

    0 0 Отговор
    като стана дума за швабите и майсторството им с бетон - бях в Берлин преди 2-3 седмици - направи ми впечатление колко много сгради се строяха в централните части на града и колко много пък минаваха пълна реставрация. Новите сгради бяха на по 4-5 етажа, но с много високи етажи, като в моловете, и всичко се лееше от бетон, една тухла не видях. Само на една сграда имаше малко тухли по външната фасада, но бяха бели на цвят, с форма като нашите керамични тухли, но 2 пъти по-големи - така и не разбрах от какво са тези тухли.
    А този бункер - намирисва ми на реклама. Такъв голям обект, споменат в документи и т.н. и да не е проучен/открит от нечии служби ми се вижда странно.
  • 12 Радо

    1 0 Отговор
    Представям си,ако го бяха строили ненадминатите български строители-щеше да стърчат парчета и ръбове бетон,и тук-там забравена част от кофража.Бетона е добър,дори на 70 години подпочвена влага.
  • 13 смешна работа

    0 0 Отговор
    даже и лампи светят
  • 14 Ники Д

    0 0 Отговор
    Били измрели при строежа 320 000 хил души, защо не ги закръглите направо на 1 мил., звучи по-добре. Пълни измамници, какво ли не измислиха, за да ги демонизират германците, истинските германци де....
  • 15 onq s konq

    0 0 Отговор
    Швабата не е лош човек,ма тря му кажеш "Хайл Хитлер".После вече мо го скъсаш от черпене...!
  • 16 roko

    0 0 Отговор
    това да не е другия край на дупката в Царичина в която нашите военни търсеха нещо.
  • 17 Пепи

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "зизу":

    По-принцип е така но ние, център-десните избиратели не го показваме !! Затова сме център-десни :-)))) Вече 50% от българският електорат ;-))