Last news in Fakti

5 Февруари, 2009 00:00 295 0

Кипър отпуска €250 млн. в подкрепа на пазара

  • млн евро
Президентът на Кипър Димитрис Христофиас обяви план от финансови мерки на стойност 250 млн. евро с цел да стимулира строителния пазар, като ще бъдат отпускани нисколихвени заеми на хората, които купуват жилище за първи път. Ще бъдат ремонтирани и сгради на училища, съобщи АФП. Други 51 млн. евро се отпускат в помощ на туризма, като сред мерките влизат намаления на местни данъци и на таксите за кацане на самолети.

Кипърският президент е призовал още търговските банки да облекчат условията по кредитирането предвид факта, че правителството вече е депозирало около 700 млн. евро под формата на облигации, за да помогне да се подобри ликвидността на трезорите. През ноември правителството реши да налее 52 млн. евро в туризма и строителството.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА