Last news in Fakti

12 Ноември, 2009 00:00 601 0

Equest продаде контролен дял в бившето кино “Сердика”

  • equest-
  • бъдат-
  • limited-
  • млн евро
Инвестиционният фонд Equest Balkan Properties plc (EBP) обяви, че е постигнал споразумение за продажбата на контролен дял в проекта със смесено предназначение на мястото на бившето кино "Сердика" в София, съобщава Investor.bg. Купувач е компанията Agriway Holdings Limited.
От Equest не уточняват какъв дял е бил прехвърлен, като в съобщение до Лондонската борса се казва единствено, че проектът е оценен на общо 9,175 млн. евро, от които на фонда ще бъдат платени 7,34 млн. евро.

От брокерската компания Arbuthnot Securities Limited, която обслужва Equest, също не предоставиха подробности, като коментираха за Investor.bg, че разликата между двете суми е показателна за дела, който е обект на продажба.

В съобщението се казва, че приходите от продажбата, които ще бъдат получени утре, ще бъдат използвани за погасяването на кредит от 5,4 млн. евро към друг фонд, част от групата Equest - Equest Investments Balkans Limited. Останалата част ще бъде използвана за подсилване на работния капитал на компанията.

Equest придоби сградата на комплекса „Сердика" в началото на 2006 г. за 10 млн. евро. След това от фонда решиха да модернизират сградата и да я превърнат в офис комплекс. Впоследствие обаче от Equest се отказаха от тези планове и решиха да включат имота в портфолиото си, предвидено за продажба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА