6 Януари, 2015 19:37 6 046 4

Собственици ще получат по 20 лв./кв.м. за земите си

  • собственици-
  • отчуждаване-
  • път-
  • северна тенгента

Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) представи необходимите документи за подписване на споразумение между държавата и частните собственици на земи относно отчуждаването на техните имоти във връзка със строителството на Северната скоростна тангента. Това стана днес по време на среща между председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Лазар Лазаров и собственици на имоти, през които преминава високоскоростния път на София. Целта е да се ускори отчуждаването на имоти, влизащи в трасето на инфраструктурния обект. Председателят на АПИ беше упълномощен с решение на Министерски съвет от 22 декември 2014 г. да води преговори със собствениците, припомнят в съобщение до медиите от Агенцията. „Целта е максимално бързо разрешаване на казуса и стартиране на обекта в началото на новия строителен сезон. Предложената от държавата максимална цена за отчуждаването на имоти е 20.05 лв./кв.м”, съобщават от АПИ.

На 7 януари на интернет страницата api.bg, ще бъде публикуван списъкът с документи, които да бъдат представени.

Агенцията преговоря със собствениците, които са обжалвали размера на определеното парично обезщетение или нямат влезли в сила съдебни актове. Срещу решението за отчуждаване на имоти са образувани близо 360 административни дела, засягащи 384 имота, които са насрочени за разглеждане в периода март-ноември 2015 г. Сключването на съдебни споразумения между страните по образуваните дела ще доведе до прекратяването им и започване на строително монтажните работи.

Общата дължина на Северната скоростна тангента е 16.5 км. Трасето преминава през землищата на Требич, Илиянци, Бенковски, Малашевци, Орландовци, Враждебна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    1 0 Отговор
    Преди 2-3г държавата им предлагаше на собствениците по 1,5-2лв на кв.метър,но скочиха и реэултата е налице.И понеже няма нищо случайно,предполагам че далаверата е следната:Държавата в лицето на "определен кръг хора" предлагат смешната цена эа обеэверяване,след което фирми на същият тоя кръг хора тръгва да иэкупува эемята на примерно четворна и петорна цена.Сега вече същата эемя ще се препродаде на държавата на десеторно по-голяма цена от първоначалната...колкото пак въпросният кръг си е определил.Даже могат да си направят и "селфита" как държат усмихнати "и хляба и ножа"...
  • 2 Красимира

    1 0 Отговор
    Това е далавера на крадеца Лазар Лазаров-пак по негово време се обявиха много ниски цени,негови фирми изкупиха земята и сега умножават по 10!!!До кога ще се лъжем Лазаров????
  • 3 Гери

    1 0 Отговор
    Снимката е селфи на крадците от АПИ!Лазаров,Дончев и Ивайло Иванов-касичката на Лаборанта!!!!
  • 4 бай Иван

    0 0 Отговор
    И тук пак има уловка.Това я максималната цена която никой няма да получи.Повечето , ще ги изплякат с по 2-3 000лв.Далаверите нямат край!