Last news in Fakti

26 Февруари, 2009 00:00 481 0

Прогнозират до 90% спад на цената на земята в Румъния

  • компанията-
  • имоти
Цените на недвижимите имоти в Румъния ще продължат да падат и през 2009 г., прогнозират от компанията за изготвяне на оценки на имоти и консултации в сектора Darian. В жилищния сегмент компанията прогнозира спад до 50% на цените на имотите спрямо върха, достигнат през 2007 г., докато цената на земята, която нарасна благодарение на спекулативни сделки, може да се срине с до 90%.

Генералният мениджър на компанията Адриан Кривии казва, че не очаква нови чуждестранни инвеститори да навлязат на пазара на имоти в страната през 2009 г.

"Бяхме засегнати от кризата около година и половина, след като тя започна. Според мен възстановяването ще отнеме по-малко време. Въпреки това признаците за възстановяване на пазара ще дойдат от страната, от която кризата започна", добавя той, цитиран от бизнес изданието Standard.ro.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА