Last news in Fakti

16 Март, 2009 00:00 656 0

Съд отмени отчуждаване на земи за Дунав мост 2

  • моста-
  • дунав-
  • дунав мост
Отчуждаването на част от имот за строителството на Дунав мост 2 е отменено от Върховния административен съд, съобщи във Видин зам.-министърът на транспорта Весела Господинова. Става въпрос за два парцела с обща площ 52 декара. Те са собственост на Балкански индустриален парк, който купи от общината над 1000 декара земя в района на моста през 2005 г.

Мотивите на съдът са, че държавата не е превела парите в законният 6-месечен срок. Зам.-министърката обясни, че фирмата не е представила сметка, по която да бъдат преведени средствата. Сега се чака ново решение на Министерски съвет за отчуждаване на площите, които са необходими за инфраструктурата на моста.

На 2 април фирмата строител на Дунав мост 2 - испанската FCC, ще получи достъп до терена на моста на румънска територия, каза още Весела Господинова. Строителите ще започнат пилотни проби. Европейската комисия наблюдава специално реализирането на проекта "Дунав мост 2".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА