Last news in Fakti

18 Март, 2009 00:00 419 0

Наеха първите складове в Sofia airport center

  • сграда-
  • фирма
Складовите площи в първите сгради на Sofia airport center вече изцяло са отдадени под наем, а офис площите им - над 50%, съобщиха инвеститорите на проекта от Tishman International Companies. Наемателите, сред които са „Хилти България" ЕООД - водеща в световен мащаб фирма за строителни технологии, и „Германос Телеком България" ЕАД - една от най-големите телекомуникационни вериги за продажби на дребно в България, приключват своите довършителни работи по усъвършенстване на наетите площи и се нанасят.

Завършването на третата сграда от проекта се планира за май 2009 г., с която общата площ на центъра ще стане над 27 000 кв. м.

В съседство с логистиката се изгражда и офис центърът. Първата офис сграда с обща площ около 17 500 кв. м се очаква да бъде завършена в края на 2009 г. При изграждането й, където е възможно, се използват екологични строителни материали. Тя ще бъде сертифицирана по системата за екологично строителство LEED. Единствената друга сграда в България, която има сертификат по LEED, е тази на посолството на САЩ в София. Всички сгради са проектирани от международната фирма по архитектура Cigler & Marani от Прага съвместно с базираната в София проектантска фирма „Проарх".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА