Last news in Fakti

23 Март, 2009 00:00 457 0

И при строителството има натиск

  • изолации-
  • кризата-
  • производителите-
  • николов-
  • йордан-
  • йордан николов-
  • посочи йордан николов
Действително имаше натиск от страна на търговските вериги за по-големи бонуси и отстъпки. Това коментира управителят на Ондулин България и председател на Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) Йордан Николов. Според него производителите на изолации в момента са в сложна ситуация, защото кризата у нас се усети в края на миналата година. Последните месеци от 2008 г. за нашия бранш по принцип са време на най-силните продажби. Миналата година обаче това не се случи и в складовете ни залежа много продукция, произведена при цени на петрола 150 USD за барел, посочи Йордан Николов.

Петролът
Петролните деривати са основна суровина при производството на различните видове изолации и покривни системи. Сега кризата изправя производителите в този бранш пред сложната дилема - да продават на загуба или да изчакат евентуално раздвижване на пазара.

Кризата
Специално в Ондулин ще изчакаме края на март, когато ще имаме общо събрание, и тогава ще решим как да действаме, посочи Йордан Николов.Производителите на изолации обаче, както и производителят на Ytong - Xella, може да понесат по-омекотено удара на кризата, защото бизнесът им до голяма степен е свързани с ремонтните дейности. Те за разлика от новото строителство не създават толкова големи разходи за крайния потребител и очакванията за спад в тази сфера са по-малки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА