Last news in Fakti

27 Март, 2009 00:00 651 0

За втора поредна година нотариуси ще дават безплатни консултации

  • място-
  • всеки
На 11 април от 10.00 до 14.00 часа Нотариалната камара на България и регионалните нотариални колегии организират „Открити нотариални дни”. В съботния ден всеки, който желае може безплатно и анонимно да получи консултация по интересуващ го въпрос. Както и миналата година, мястото на срещата е Националния дворец на културата.

Защо ролята на нотариуса е толкова важна при покупко-продажба на недвижимо имущество, изпълнение на завещание или други действия с важни трайни последици? На първо място се постига яснота на съдържанието на договорите. На всеки документ се гарантира статут на доказателство с неопровержима стойност и изпълнителна сила. Също така се избягва недействителността на договорите. Много важно е да се знае, че страните получават безпристрастна консултация и се спестяват прибързаните решения. Не на последно място участието на нотариуса при такива важни сделки като тези с недвижими имот е, че се постига публичност, която се признава от всички лица и организации.

Важно е гражданите да знаят, че нотариусът лично извършва нотариалните и другите предвидени от закона действия. Във всеки район нотариусите са поне двама. Броят им се определя от броя жители на населеното място: на 10 000 жители – един нотариус. Нотариусът поема отговорност за съставянето и удостоверяването на документа, като отговаря за вреди и загуби при недействителност, защото задължително е застрахован.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА