17 Април, 2009 00:00 373 0

„Прайм пропърти БГ” вдига 15-етажна сграда

  • прайм-
  • пропърти-
  • бизнес-
  • център-
  • прайм пропърти-
  • прайм бизнес център
Прайм бизнес център ще бъде завършен през 2011 г. Дружеството със специална инвестиционна цел Прайм пропърти БГ започва строителството 15-етажна офис сграда в центъра на София. Прайм бизнес център ще се намира на ул. Пиротска.

Характеристики

Той ще включва всички елементи на офисите клас А - технологична инфраструктура, висока степен на сигурност, окачени тавани, повдигнат под, достатъчно места за паркиране и т. н. Проектът е на арх. Калин Диков. Самата сграда ще е с надземна разгъната застроена площ от 18 650 кв. м и подземна - 9370 кв. м. Разрешението за строеж е вече издадено и строителството ще започне още тази година. Окончателното завършване на проекта се планира за 2011 г. Инвестицията е в размер на 20 млн. EUR.

Планове

Дружеството планира сградата да бъде отдавана под наем. Набирането на потенциални наематели вече тече, като интересът е подчертано голям. В момента текат финалните преговори за отдаването на голяма част от сградата, посочиха от Прайм пропърти БГ АДСИЦ. През март тази година проектът беше представен и на най-престижния световен форум за имоти MIPIM в Кан. Според Прайм пропърти БГ офис площите в широкия център на София ще запазят наемните си цени заради липсата на свободни парцели за застрояване и недостатъчното луксозни бизнес сгради в този район.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА