Last news in Fakti

13 Юли, 2009 00:00 635 0

София с най-висока доходност от офиси в ЕС

  • доходност-
  • софия-
  • пункта-
  • площи-
  • доходността-
  • извън-
  • тримесечие-
  • година
С 10% доходност от офис площи към края на второто тримесечие София заема първото място в ЕС. Това сочат резултатите от доклад на консултантската компания CBRE. Извън територията на ЕС Швейцария е с най-ниската доходност от офси с 4,75%, а най-висока е в Украйна ­ 15%. Наемите на първокласните офис площи в София са се понижили с 6,85% на годишна база до 204 евро на кв. м на година.

София, наред с Мадрид, е отчела най-висок ръст на доходността от първокласни индустриални площи на територията на ЕС за второто тримесечие на годината в сравнение с първото. Ръстът, който доходността на двата пазара е отчела за последното тримесечие, е 100 базисни пункта. Извън ЕС единствено ОАЕ са отчели по-висок ръст от 200 пункта за периода, заедно с Украйна ­ също със 100 пункта. Доходността в София е достигнала ниво от 12%, което за пореден път е най-високото в ЕС. В това отношение тя отново изпреварва страни извън блока, като Турция и Израел, и двете с доходност от 10%.

В ЕС България е следвана от Румъния също с 10% доходност, Унгария с 9,5% и Испания с 9%. Най-ниска доходност имат Финландия със 7,2% и Германия със 7,25%. Промяната в доходността в София за последната година е 400 базисни пункта. Наемите на индустриалните площи са останали без промяна на 60 евро на кв. м на година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА