Last news in Fakti

7 Август, 2009 00:00 450 0

Вземат горите на царя

  • костов
Държавата ще се опита да си върне 12 000 дка от царските гори. Това обяви пред "Стандарт" новият шеф на Агенцията по горите Георги Костов. Ще се консултираме със сериозни правни кантори да си вземем обратно подарените площи.

Ще търсим начин да оспорим документа от 1930 г., обясни Костов. Целта е да се докаже, че констативният нотариален акт на царското семейство е невалиден. Той е издаден в нарушение на тогавашните закони, смятат експерти от държавната агенция. Реституцията на царските гори може да се атакува и по друг параграф. Част от тях се намират в сегашния Национален парк "Рила". Според закона обаче тези територии са изключителна държавна собственост, обясни Костов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА