Last news in Fakti

12 Август, 2009 00:00 607 0

Откриха незаконни строежи в сарая на Доган

  • отклонения-
  • имота-
  • проекти
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е образувала преписка за законността на строежите, извършени в урегулиран поземлен имот в квартал „Бояна", София с административен адрес ул. „Стар Беловодски път" № 46. Обектът доби обществена популярност като Сарая на Ахмед Доган.

При проверка на представените документи и проекти е установено, че за основната сграда построена в имота - „Представителен дом на Асоциация на общините „Толерантност", са налице необходимите проекти и разрешения, както и удостоверение от главния архитект на район „Витоша" за въвеждане в експлоатация на строежа.

В допълнение собственикът на имотите „ДЕЛТА ЕПСИЛОН" АД, представлявано от Красимир Тодоров Дюлгеров, е представил чертеж, озаглавен „Ситуационна скица".

В него са отразени допуснати отклонения при строителството на разрешената ограда и допълващо застрояване в имота. В архива на район „Витоша" - СО не е намерен оригинал от чертежа, който да регистрира направените отклонения.

Последващата проверка на ДНСК е установила, че са допуснати съществени отклонения при строителството на тези допълнителните обекти. Оградата е изградена в отклонение от издаденото разрешение, а допълнителни строежи като контролно пропускателен пункт (КПП) в северозападния край на имота и навес с барбекю са без документация.

Съгласно Закона за устройство на територията (ЗУТ) окончателната документация се изготвя след фактическото завършване на строежа и отразява всички отклонения от съгласуваните проекти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА