Last news in Fakti

2 Декември, 2009 00:00 475 0

Ръст на пазара - след май 2010 г.

  • пазара-
  • смятат-
  • имоти
Продажбите на ваканционни имоти през тази година са близо 5 пъти по-малко от тези през 2008 г., сочат данните на "ГрийнЛайф". Статистиката повлия психологически на намеренията на инвеститорите и повечето от тях се отказаха, като за нови проекти дори не се говори. По-добри резултати на пазара у нас ще има след май 2010 г. Опасенията на анализаторите са, че слабото и неотговарящо на изискванията предлагане може да извади България от картата на предпочитаните от руснаците дестинации. Излизането на Великобритания от кризата и ниските цени на имотите у нас може да доведат нови клиенти на пазара у нас, смятат от компанията.

Руснаците остават основните купувачи

Руснаците ще останат основните купувачи на ваканционни имоти у нас през първите месеци на следващата година, прогнозират от инвестиционната компания "Грийн Лайф". Те ще властват и на пазара на морски имоти, смятат от компанията. Тези инвеститори най-често търсят максимална отстъпка в цената и качество, по-високо от предлаганото на масовия пазар. Клиентите ще продължат да се блазнят от лукса и да харчат повече от предварително обявения бюджет, но само в случаите, в които са убедени в сключването на „най-изгодната сделка", смятат анализаторите. Ограничаването на плащанията в брой ще има само краткосрочен лош ефект върху пазара. В момента 95% от сделките, които се сключват, са с руски граждани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА