Last news in Fakti

13 Януари, 2010 00:00 765 0

Принц продава замъка на Карла

  • карла-
  • бруни-
  • замъка-
  • италия-
  • годишна-
  • тедески-
  • семейството-
  • саркози
По край Торино, където са преминали ранните детски години на Карла Бруни - съпруга на френския президент Никола Саркози, поп звезда и бивш супермодел, отново е за продан. Този път търгът ще бъде организиран от аукционна къща "Кристис", предаде ИТАР-ТАСС. През есента историческият имот стана собственост на милиардер от Саудитска Арабия - принц Ал Уалид ибн Талал, племенник на крал Абдула, който плати за него 17,5 милиона евро. Стартовата цена сега на замъка е 15 милиона евро. Милиардерът не е правил никакви подобрения на имота, до неотдавна притежание на семейството на първата дама на Франция.

През 1952 г. бащата на Карла Бруни-Саркози - Алберто Бруни-Тедески, композитор на класическа музика и наследник на богата индустриална фамилия, купува замъка, построен през XI век. Той е с 40 стаи и е заобиколен от 70 хектара земя. След смъртта на италианеца през 1996 г. майката и сестрата на Карла, които са негови наследнички, разпродават мебелите на аукцион, а след това решават да се освободят и от самия замък. Бруни е живяла в замъка до 7-годишна възраст.

През 1975 г. цялото семейство се премества да живее в Париж заради заплахи за отвличане от действащата по онова време в Италия левичарска групировка Червените бригади. Във френската столица Карла учи изящни изкуства и архитектура, но на 19-годишна възраст напуска училище, за да стане модел, а по-късно и певица. Нейната майка Мариса Борини е концертиращата пианистка. През 2008 г. обаче списание "Венити феър" направи разтърсващо за семейството разкритие. Оказа се, че Карла не е биологична дъщеря на Тедески, а на родения в Италия, но натурализиран бразилец Маурисио Ремерт, изпълнител на класическа китара, който имал 6-годишна любовна връзка с майката на Бруни. Това обяснява защо Карла бе изключена от завещанието на Тедески и нямаше дял в продадения замък на река По край Торино. Замъкът реално не е бил използван и от семейството през последните години, а за последен път бе изпълнен с живот на сватбата на Карла с президента Саркози.

Принц Уалид, който притежава хотел "Жорж V" в Париж и е сред най-големите акционери в компютърната компания "Епъл" (Apple), има една голяма мечта - да построи най-високата в света кула в най-голямото саудитско пристанище Джеда на Червено море. От върха й посетителите ще могат да виждат Африка. Твърди се, че загубите му през 2009 г., които са около 8 млрд. долара, не са разклатили финансите му. Но очевидно заради амбициозния проект е решил да жертва "старите камъни" в Италия. В това число и замъка Кастането По.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА