18 Януари, 2010 00:00 2 110 0

Най-добрите места за шопинг в света

  • център-
  • търговски-
  • магазина-
  • разположен-
  • големите-
  • колекции-
  • магазин-
  • света-
  • търговския-
  • corso-
  • огромен-
  • комплекс-
  • lafayette-
  • galeries-
  • града-
  • центрове-
  • които-
  • намира-
  • часовници-
  • модата-
  • предлага-
  • avenue-
  • fifth-
  • повече-
  • всички-
  • малък-
  • сгради-
  • centre-
  • цент
Голямото пазаруване започна. Коледните и новогодишните празници отминаха и сега е моментът за най-големите намаления за цялата година. Тези търговски дестинации няма да ви оставят друг избор, освен да излезете на пазар. Това са най-големите, най-луксозните и най-предпочитаните търговски центрове в света. Те винаги са пълни с тълпи от хора. Обиколка из световните търговски центрове ще ви помогне в избора на най-добра търговска дестинация. Ако разходката по магазините е вашият начин за забавление и подобряване на настроението, то направете пазаруването основна задача на следващото си пътуване.

Wako, Токио, Япония

Wako е създаден като магазин, предлагащ часовници и бижута на Кинтаро Сантори през 1881 г. Намира се в сърцето на Гинза. Гинза се счита за една от най-престижните търговски зони в света. Магазинът Wako е изграден в неовъзрожденски стил през 1932 г. от Саймън Стар и е една от малкото сгради, които не са обновявани след Втората световна война. В днешно време Wako е символ на предлагането на бижута, порцелан, чанти и разбира се, на часовници. Партерът на търговския център е запазена територия за един от най-големите японски производители на часовници Сейко.

Eaton Centre, Торонто, Канада

Eaton Centre е разположен в центъра на Торонто. Построяването му е осъществено на два етапа. Северната част от центъра е завършена през 1977 г., а южната е построена през 1979 г. Дизайнът е по подобие на галерия Виторио Емануеле, намираща се в Милано. Общото между двете сгради е стъкло- куполният покрив. Днес Eaton Centre е забележителен и оживен център, с градска атмосфера и многообразни магазини, ресторанти и набор от услуги. Той е една от основните атракции на града, с огромна посещаемост.

De Bijenkorf, Амстердам, Нидерландия

De Bijenkorf е една от най-старите търговски вериги в Европа. Откриването на първия магазин от веригата е през 1870 г. Той е разположен по дължината на Nieuwendijk, най-старата улица на града. Днес веригата се състои от 12 магазина. Най-големият от тях е пететажният търговски център в Амстердам. Той е построен през 1957 г. на площада Дам - едно от най-известните места в града. В магазина има всичко, което купувачът може да пожелае - от известни дизайнерски колекции до аксесоари за кухнята и книги. Цените не са от най-достъпните, но центърът привлича с необичайните и многообразни колекции.

Galeries Lafayette, Париж, Франция

В Galeries Lafayette се намира един от най-големите търговски центрове в Париж. Галерията била създадена като малък моден магазин от Теофан Бадер и братовчед му Алфонс Кан през 1893 г. През 1912 г. към него са добавени артниво и стъклен купол.Днес Galeries Lafayette е огромен и шикозен търговски център. В него се представят най-новите тенденции в модата, бижутата, козметиката, хранителни продукти и аксесоарите за дома. Цените са високи, но има и специални ниски оферти.Galeries Lafayette привлича туристите и със забележителната си архитектура. Терасите му откриват панорамна гледка към къщата опера Гарние.

10 Corso Como, Милано, Италия
Ако Италия е люлката на модата, а Милано е раят за любителите на пазаруването, то 10 Corso Como е черешката на тортата. 10 Corso Como не е типичен търговски комплекс. Той е открит през 1990 г. като художествена галерия и книжарница на Карла Созани. Тя е известна италианска галеристка и бивш редактор на Vogue в страната. През 1991 г. магазинът започва да предлага бутикови облекла и аксесоари. В 10 Corso Como се откриват кафене и ресторант през 1999 г., а през 2003 г. врати отваря и малък хотел. 10 Corso Como предлага уникални дизайнерски облекла, чанти, обувки и книги, всички в унисон с тенденциите от Vogue. Цените са високи, както може да се предположи за търговски център от този ранг, но има и добра новина за тези, които не са готови да похарчат баснословни суми. Търговският центърът разполага с още един комплекс, където се предлагат колекции на достъпни цени.

Fashion Shows, Лас Вегас, САЩ

Ако искате да изхарчите милиони за един ден в Лас Вегас, не е задължително да изберете само хазарта. Fashion Shows е огромен и модерен център, където лесно може да похарчите голяма част от спестяванията си. Той е изграден през 1981 г. и е разположен на 175 хил. кв. м, което го прави един от най-големите в света. В него са разположени повече от 250 магазина и ресторанта. Интересен архитектурен акцент на търговския център е the Cloud. Това е стоманен навес, предназначен да хвърля сянка през деня. А вечерно време се превръща в огромен филмов екран. the Cloud е широк 150 м и се извисява на 39 м над земята.

Gum, Москва, Русия

Gum е най-големият и най-престижният търговски комплекс в Москва. Монументалната сграда е разположена на забележителния Червен площад. Тя е построена между 1890 и 1893 г. Преди революцията през 1917 г. в Gum са се намирали 1200 магазина, които обаче са затворени през 1928 г. от Сталин. През 1953 г. отново става търговски комплекс. Приватизиран е през 90-те години и е превърнат в най-добрия моден център, който приютява повече от 200 магазина.

Quartier 206, Берлин, Германия

Quartier 206 отваря врати през 1997 г. Негов основател и собственик е Ана Мария Жадфелд. Центърът е наречен "светът на стила". Името идва от великолепните стоки и уникалния интериор. Дизайнът на търговския център е дело на американската компания Pei Cobb Freed&Partners. Quartier 206 се намира на Friedrichstrasse, в центъра на Берлин. Молът предлага модели на най-известните имена от модата, колекции на световните авангардни дизайнери, водещи козметични и парфюмерийни компании.

Saks Fifth Avenue, Ню Йорк, САЩ

Saks Fifth Avenue съществува от 1867 г., когато с неговото основаване Андрю Сакс започва бизнеса си. Saks Fifth Avenue е наричан от местните търговска институция. На 10-те му етажа са събрани най-добрите европейски и американски марки. Отличителният белег на търговския център са невероятните колекции от обувки.

Collumbas curcle, Ню Йорк, САЩ

Магазинът е разположен в манхатънския център и максимално уловя неговия дух. Луксозните бутици съжителстват с хотели и луксозни жилищни сгради, фитнес центрове, ресторанти и офиси изпълват сградата на търговския център. Всеки елемент от забързания делови живот е събран в търговското пространство за максимално улеснение на нюйоркчани и всеки желаещ да похарчи наистина много пари гост на града.

Harrods, Лондон, Великобритания

Harrods е най-популярният търговски център в света. Той е основан като малък хранителен магазин през 1894 г. от Чарли Хенри Хародс. През 1985 г. египетският мултимилионер Мохамед Ал-Файед купува магазина за 615 лири. Днес Harrods е разположен на 90 хил. кв. м. В него се намират 330 магазина, предлагащи всичко - от хранителни стоки до аксесоари за дома. Повече от 4000 продавачи са готови да изпълнят всички капризи на най-взискателните клиенти.

Бал Харбър Шопс, Маями

Молът в Маями е определян за най-добрия в САЩ и със сигурност изборът му не е бил неоснователен. Бал Харбър е разположен непосредствено до морето и е заобиколен с палми. В него има магазини на всички по-известни марки, а атмосферата е типична за източния бряг. Ако огладнеете от много обикаляне, можете да седнете във френското бистро. Според посетилите му е най-доброто място за хранене в универсален магазин в световен мащаб.

Ландмарк, Хонконг

В Ландмарк дизайнерските магазини на Долче и Габана и Фере са комбинирани с огромен ориенталски хотел, решен в азиатски стил. Едно от нещата, които трябва да се видят, е Шанхай Танг - китайска марка, която съчетава традиционна шивашка техника с модерен дизайн.

Mall of Emirates, Дубай

Най-големият и най-луксозният мол в света се намира в Дубай. Самото название търговски център в конкретния случай е твърде бедно, тъй като говорим за ултрамодерно място за прекарване на свободното време. Гражданите и гостите на Дубай имат на разположение първия по рода си закрит ски курорт, кино с 14 зали, театър и увеселителен парк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА