15 Март, 2015 18:20 13 517 0

Арестуваха наемодателя на търговски център

  • казан-
  • адмирал-
  • мол-
  • пожар-
  • търговски център

От 17 намерени до момента жертви на пожара в търговския център „Адмирал” в Казан, 8 са чужденци. Днес беше арестуван заместник-управителят на „Заря” - компанията, която отдава под наем магазините в мола. Николай Каекин ще остане зад решетките два месеца – до 11 май. Под арест до тогава и остава, арестувания преди два дни шеф на компанията, Гусейн Гахраманов.

След пожара на мола беше повдигнато обвинение за нарушаване на противопожарната безопасност. По версия на следствените власти, Каекин не е подсигурил техническата безопасност на територията на мола, което е една от главните причини за възникването на пожара довело до 17 жертви. Според властите спасителната операция ще продължи до 17 март, тъй като се издирват още 5 души, които са в неизвестност. Според спасителите те могат да се намират недалеч от основната конструкция на сградата. Пожарът е започнал от дясната страна на сградата. Последвало е първото разрушение в следствие на обгоряла част от конструкцията. След това сградата е започнала да се руши от лявата страна и накрая в централната част.

В търговския център има 1274 търговски помещения, чийто месечен наем е между 15 000 и 30 000 рубли, или 230 и 460 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА