Last news in Fakti

27 Май, 2010 00:00 1 506 2

Ръст на строителството в Гърция

  • строителство-
  • гърция-
  • криза-
  • ръст

От началото на годината се активизира строителния процес в съседна Гърция, независимо от тежката криза, в която изпадна държавата през последните месеци.

С 12.9% повече са издадените разрешителни за строеж през януари 2010-а спрямо същия месец на предходната година. Издадените разрешителни през февруари са 4329 броя за цялата страна или 1.2 млн. кв.м, посочват от Националния статически институт на Гърция.

Преди да излязат данните за първото тримесечие на 2010 г. е рано да се говори за възход в строителния сектор. За 2009 г. отрасълът се сви с 14.2%. Това беше и първата година от 1993-а насам, в която гръцката икономика отчете рецесия от 2%. Икономисти прогнозират свиване на гръцката икономика с още 2% и през настоящата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ?

    51 21 Отговор
    При положението в Гърция - да се вярва на статистики, дори и официални, е малко необосновано. Казусът с Гърция - заслужава съвсем сериозни анализи (които просто липсват - а интерес има от аудиторията!) защото е много повече опасен сам за себе си.
  • 2 Велин

    63 4 Отговор
    Гърците са цъфнали та вързали. Как не ви омръзна да пишете глупости. Следващата статия ще е "В българия имаме ръст на имотите с 20%" При условие че има нулево търсене. Някой си мисли че може да накара друг идиот да си купи имот или че ще раздвижи нещо което е безвъзвратно умряло.