Last news in Fakti

26 Юли, 2010 00:00 2 056 4

Киев с три пъти по-висока доходност от Ню Йорк

  • доходност-
  • жилища-
  • киев-
  • ню йорк

Доходността от недвижим имот в Киев е три пъти по-висока от тази в Ню Йорк. В украинската столица тя е 9.09%, докато в един от най-големите градове в света, чийто жители са над 8 млн. души, тя е 3.75%. Много от чуждестранните предприемачи се насочват към Ню Йорк, но все още са малко тези, които биха рискували на киевския пазар, отбелязват анализатори от специализирания сайт Globalpropertyguide. Изчисленията са направени на база апартамент с големина 45 кв.м.

За периода 1991-2010 г. жилищата в Ню Йорк са загубили 18% от стойността си. От 2002 г. до 2010 г. имотите в Киев са поевтинели с 38%.

Текст и снимки:
Милена Богданова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    3 5 Отговор
    Само в България все още сме балонирани.
    След като минем 150 евро на кв. тогава можем да говорим за загуби.
  • 2 Chanel

    4 7 Отговор
    Do 2 godini i tova ste stane.
    a v amlkite gradove ste sa i pod 100 E/kv.
  • 3 1

    6 1 Отговор
    явно не сте запознати със строителството, за да пишете такива глупости. нормалното строителство е средно около 250 - 300 евро на квадратен метър..
  • 4 ели

    0 0 Отговор
    Имотите в България ще се сринат, балона се спука и още това не е дъното, строителите и инвеститорите много много печелят, но до тука бяха огромните им печалби, има закони и те важат навсякъде, вече и при строителството печалбите ще бъдат нормални , а не огромни