Last news in Fakti

2 Октомври, 2010 10:46 4 669 12

Диков: Ще извадя стопаните за ден

  • диков-
  • главе архитект-
  • хеликоптер-
  • нап-
  • софия-
  • лукс

"Точно половин ден ще ми е нужен, за да извадя документите на къщите по самолетните снимки". Това заяви главният архитект на София Петър Диков. Самият той бил втрещен от вида и големината на билдингите. "Едната от сградите прилича не на Белия дом, а на двореца на Петър Велики", коментира Диков.

Той бе категоричен, че строежите са вдигнати в периода 1998  - 2004 г., когато се вихрело голямото пране на пари. Жилищните сгради 4-а и 5-а категория до 3 етажа, които обикновено са фамилни, като процедура минаваха през районните администрации, обясни Диков.

Допреди две години разрешителното за строеж се подписвало от главния архитект на района, а разрешителното за ползване - от районния кмет. Сараите на Доган също минали по този параграф. За да се затегне контролът, Диков поискал промяна в нормативната уредба, според която акт 16 се подписва вече от шефа на строителния контрол в общинската дирекция "Архитектура и градоустройство".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неразбиращ

    30 9 Отговор
    а, на мен точно 5 минути ще са ми нужни за да извадя справка от Службата по Вписвания за имотите на съпругата на главният архитект Диков.
    Пък после да видим на него колко време ще му е нужно да обяснява как парцел за озеленяване става за жищно строителство след като съпругата му придобива идеална част от него. И половин ден няма да му стигнат щото съпругата му е съсобственичка в бая имоти
  • 2 edin

    26 3 Отговор
    Диков е гад, но може да направи нещо полезно. Ей така, да успокои малко съвестта си. Ама дали има такава!!??
  • 3 до Неразбиращ

    17 13 Отговор
    Щом злобееш значи си от засегнатите. Дано ти спукат г..ъ, мой човек и да издъхнеш в затвора!
  • 4 до Неразбиращ

    13 11 Отговор
    Щом злобееш значи си от засегнатите. Дано ти спукат г..ъ, мой човек и да издъхнеш в затвора!
  • 5 momiche balgarche

    28 2 Отговор
    ste pojiveem i ste vidim,no garvan garvano oko ne vadi
  • 6 пфу !

    21 2 Отговор
    нищо няма да направи тоя охлюв, повечето невписани имоти са на политици.

    Коментиран от #7

  • 7 Владо

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "пфу !":

    Ммм, и да и не... То те са си вписани, но проектите са одобрени като офиси (т'ва става от архитектите по район), на името на фирми са и се ползва данъчен кредит... Добра схема бих рекъл аз :)
    Повечето политишънс не купуват на свое име, представи си с официална заплата примерно 2 бинки, как се плащат данъците на 3 къщи, 5 апартамента и офис... А и въобще как се купуват ;)
  • 8 Видов

    15 2 Отговор
    На всички ни е ясно, че тези палати са построени от крадени държавни пари, докато наши сънародници умираха и се гърчеха в жалка мизерия. За да има равновесие в системата тези червено сини апаши рано или късно ще си платят скъпо и прескъпо. На Диков не вярвам, но във Видов ден вярвам.
  • 9 Мунчо

    7 2 Отговор
    Някой случайно да си спомня за акцията комар. Нищо ново под слънцето. Сценаристите са едни и същи само артистите се сменят. По- добре идете на театър поне може да има някаква художествена стойност. А тия циркаджииски изпълнения сме ги гледали и пак няма никой в затвора, най-много някой неудобен. Ми той Диков и той е слуга на същите боклуци дето разпродадоха страната за жълти стотинки и я превърнаха в жалка дестинация за алкохолици.
  • 10 ЖОРО - ШОПА

    6 1 Отговор
    Кое си требе оно си сака,кое е било пак,че е и кое не е било нема и да бъда...
  • 11 Траяна Троян

    1 0 Отговор
    Не разбирам едно нещо, защо на всички които казват че не са тяхни, скъпи палати и бентлета,защо не продължат по редицата да проверят хората които са и „дали на заем„ парички а всичко завършва с разата , не е на негово име или подарък от приятели. Ако ще се върши нещо наистина нека да е докрай а не само да се вдига пепел.
  • 12 Ангел

    0 0 Отговор
    Гис и Даг това е сградата с наЙ големите мафиоти и наЙ богатите хора като Малина Добрева и тя живее в къща и то не къде да е то е затворен тип само за архитекти в Малинова долина до Американския колеж.Мафията се подкрепя изцяло от правителство и парламент всички са крадци а ти гражданино яж жаби!