Last news in Fakti

8 Октомври, 2010 00:00 7 452 12

Тузарски имот със сърнички и езеро впечатли данъчните

  • лукс-
  • имоти-
  • нап-
  • хеликоптер

Свръхлуксозен имот, разположен на площ от 2 000 кв. м., с изкуствено езеро и сърнички, е бил най-впечатляващата гледка по време на данъчното GPS-заснемане. Това заяви шефът на дирекция „Комуникации" към НАП Росен Бъчваров. Палатът се намира в кв. „Остромила" в Пловдив. Още над 100 имота в Пловдив, Марково и Белащица са били сканирани въздушно чрез хеликоптер на авиоотряд 28. Само 90 от тях са в двете родопски села.

Снимките ще послужат на данъчните за идентифицирането им, което ще се извърши с помощта на общината. Предстои проверка на данъчния статус на собствениците, както и дали са декларирали печалбите си. Притежателите на апетитните имоти ще бъдат разследвани и за ДДС злоупотреби със стоителството и ползването на жилищата. Обобщаването на данните ще приключи в края на месеца, а конкретните резултати от проверките ще бъдат класифицирани до края на годината, обясни Росен Бъчваров. По думите му сред заснетите имоти има и такива, които са притежание на държавни служители от Агенция "Митници" към Министерството на финансите. С хеликоптер се сканират имоти и край язовир Ивайловград, за които се твърди, че също са притежание на митнически служители.

Това е първата въздушна акция на НАП. Миналата седмица бяха заснети софийски имоти в подножието на Витоша. От проверките там се е оказало, че 6 от 7 имота са „фантоми", т.е. къщите съществуват, но не присъстват в регистрите. Има информация и за такива, които са вписани като фирмени, но се ползват за жилищни цели. Следващата седмица ще бъдат засечени и богаташките къщи по черноморските курорти.

Първите подобни данъчни проверки, които са били със съдействието на сектор „Икономичека полиция", са извършени през 1998 г. Спецотрядите са действали по суша. Резултати от тях обаче няма оповестени и днес. Според Росен Бъчваров днешните GPS-картографирания са продължение на акция, започнала преди година и половина, чийто старт се увенчал с неуспех заради високи огради и агресивна охрана. Хеликоптерното сканиране обаче ни дава добри възможности - виждаме броя на етажите, допълнителните пристойки и други важни подробности, добави данъчният директор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    37 1 Отговор
    "Първите подобни данъчни проверки, които са били със съдействието на сектор „Икономичека полиция", са извършени през 1998 г. Спецотрядите са действали по суша. Резултати от тях обаче няма оповестени и днес."
    Toва е трагедията българска, почват се много неща, говори се и се обещава, но не се довежда до край работата.Дали от некадърност или от страх и подкупност!?
    Народът се обезвери. Някои просто си отидоха, а други решиха, че кражбата е в реда на нещата. Държавните служители крадат и погазват законите с протекцичта на държавните органи. Приемат се закони за легализиране на откраднатото. Полицията и съдът са първи в надпредварата кой ще заграби поваче.
    Справедливистта ще дойде у нас не от съдебната зала, а от улицата.
  • 2 :)

    26 2 Отговор
    Към един: качествените, тези на които им пукаше от живота в л*йната избягаха. Основно останахме тези, които навеждаме главата, "защото ще отмине и това". Всеки гледа да завърти далаверка, защото иначе според НСИ стандартът ни е под прага на физическото оцеляване за 50% от българите. А сме оцелели - очевидно... Та, затова няма как да се оправят нещата.

    Все си мисля, добре, че е носталгията на най-големият инвеститор - емигрантите. Когато спрат да внасят носталгични парички в България, ще изчезне това понятие от географската карта. Може пък и за добро да е...

    А иначе по темата - поредните пародии за пред медии и народ. Както казах по-горе - наведете глави, "защото ще отмине и това".
  • 3 калчо

    10 19 Отговор
    95 процента от хората придобили имот през последните 20 години немогат да докажат доходи. вклячително разследващите и техните близки. несе захващаите с глупости защото ще се самоизядем всички Българи а всъщото време чужденците ще ни изкупят на безценица
  • 4 един

    23 2 Отговор
    Калчо, от имот до имот има разлика. Не става въпрос за апартаменче купено с 70% кредит!!! Не е въпросът и за реновирана къща от дядо ти.
    И като се конфискуват незаконните имоти не означава, че ще се дадат на чуденци за стотинки!!!!
    Ти каво предлагаш, да оствим мутрите /от всяко ниво/ да владеят общодърваната земя , язовири, улици, гори....
    Това е пътя на закриване на държавата, на криминализиране на нацията! Вече сме нарицателни за света и никой нормален не би искал да се идентифицира като българин.
  • 5 danaci za vsi4ki ot sarce

    8 22 Отговор
    Евала на пичовете постигнали такъв успех!
  • 6 Поп Минчо

    14 4 Отговор
    Ако вземат парите от хората, които са си направили хубави къщи, дай боже всекиму, ще ги вкарат в държавния бюджет и с тях ще купят кебапчета на циганите, за да гласуват за тях. Анатема!
  • 7 Dutza

    1 1 Отговор
    E, tova veche e snimka ot BG... ne e predishnata koiato beshe publikuvana s ravno podriazanite zhivi pletove i dobre podredeni imoti. Tuk vizhdame visokite duvari, po-goliama chast ot imota e pokrita s nastilka (ne rastenia) i neuglednata obstanovka izvan imenieto.
  • 8 drug

    6 2 Отговор
    Хубави коментари!
    Някои обаче са от хора , които не виждат очевидни неща.
    Повечето от тях не са по големи от триетажните прогимназии, които си строяха всички селяни от тези села преди 30,40 години. И в малките миньорски градчета.
    Миньорите и селяните за себе си, децата и внуците...
    Сега те са празни, но това е друга тема.
    Разликата е, че вместо царевичак - тук има райграс.
    Който не е по скъп. И вместо прасета, кози, овце и кокошки има по някоя сърничка или декоративна птица.
    И те не са по скъпи от добитъка.
    Някои хора предпочитат подреден двор с тревица вместо кочина. И вероятно затова вдигат огради. Да не виждат олющени къщи, кал и кални прасета.И това се смята за лошо..?
    Лош е този, който живее в добре..., независимо как си е изкарал парите. Той е виновен до доказване на противното.А този, който е крадил няма да го закачаме, ако е профукал всичко по кръчми и п...ки.
    На мен това ми изглежда абсурдно.
  • 9 седми

    6 2 Отговор
    Не си прав ДРУГ.Няма никакво място за сравнение между големите селски къщи и тузарските/мутренските/ИМОТИ.Първо селските къщи са напровени върху собствена земя и всички имат разрешения планове нотариални книжа и пр.И със собствени пари с много лишения пот.А така ли е при тузарите? Кой им е разрешил да строят на най прекрасните даржавни земи?Това не е ли кражба от мен и от теб?А с какви пари? Т ова не е ли кражба от мен и от теб или от техните работници ако имат такива? А нима митничаря има работници?В прочем ти си заслужавашщ робството на което си подложен."Търпи и ще си спасиш душата" ...Живей като скот а 3000 фамилии притежават цяла България.Осъзнай се бе човек.
  • 10 СТРАХИЛ

    3 0 Отговор
    ЧУЙТЕ СЕГА ще ви радкажа една някъде само ще цитирам щото е много дългаНАРОДНА ПЕСЕН:
    ОСТАНАЛ ДИМЧО СИРАЧЕ БЕЗ МАЙКА ДИМЧО БЕЗ БАЩА и се хванал аргатин при плевенския кадия.служил му девет години но кадията отказал да му платиДЕ СЕ Е ЧУЛО ВИДЯЛОказалтой КАДИЯ ПАРИ ДА ПЛАЩА.тогава Димчо отишъл в балкана и се оплакал на вуйчо си Срахил ВОЙВОДА.Хайдутите хвали кадията...И ОСВЕНфизическото наказание му вземали всичките жэлтици и СТРАХИЛ /да кажем сег БОЙКО БОРИСОВ/думал на момчетата си ВЗЕМАЙТЕ ТЕЗИ ПАРИ ОТ ВДОВИЦИ СА ВЗЕМАНИ ОТ СИРАЦИ СА ГРАБНАТИ.
    Не казвам че тези пари с които са построени тези семейни дворци са взети от вдовици и сираци но вов всеки случой съм съгласен с Седми.
    Щом в закона има затвор до 8 години какъв е проблема
    Един приятел каза че нямало достътъчно затвори.Има има във всеки областен град има празни казарми нали вече войска няма.
    БРАВО НА БОЙКО НОВИЯТ НАРОДЕН ЗАКРИЛНИК стращилище за тузарите
  • 11 емигрант

    4 1 Отговор
    Някой много се е объркал ако си мисли, че емигрантите страдат от носталгия. Носталгия по какво??? Пълни глупости ...
  • 12 drug

    2 0 Отговор
    Седми,
    явно нито аз ще се осъзная, нито ти.Но все пак си мисля, че освен селяните, и IT, и инженерите, и всички, които са на световния пазар на труда могат да си изкарат пари за една къща. Това не е кой знае какво. В Щатите и последния тираджия има къща с трева.А ти сам разбираш, че той не е на върха на скалата с доходите.
    Робството отдавна свърши.Но явно някои не са го осъзнали.Богатият може и да не е крадец.А крадецът може и да не е богат.В нормалните и богати страни се преследват крадците независимо колко са богати.Но по нашите земи явно са в култ безсребърниците. Създава се една озверяла и оглупяла тълпа, която все чака някой да я оправя.И все се намира някой....