Last news in Fakti

4 Ноември, 2010 16:33 9 166 28

Фалитът на мол вече е факт

  • фалит-
  • мол-
  • банка-
  • търговски център-
  • румъния-
  • букурещ

City Mall в Букурещ е в процес на фалит. Той е собственост на австралийския инвестиционен фонд APN. Трагичният край на търговския обект идва в резултат на неуспешни преговори между собствениците на имота и банка UniCredit, която е отказала да преструктурира заем в размер на 40 млн. EUR. Обектът ще бъде обявен за продажба, а сумата от нея ще отиде за погасяване на задълженията.

Най-големите наематели в City Mall бяха хипермаркетите Billa и Primăvara. В сектора електроника най-голяма площ се заемаше от Domo, а при облеклата това бяха House of Art и Sprider.

Текст:
Милена Богданова
[email protected]


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 anonimen

    60 7 Отговор
    Cега в Букурещ, скоро и в други градове

    Коментиран от #5

  • 2 drug anonimen

    53 10 Отговор
    Почна се!!Това, че банките у нас предоговориха кредитите на строители, инвеститори и всички теглили без да мислят си е измамно затишие на пазара. Все ни убеждават, че цени повече няма да падат, но да почакаме да посрешнем 2011...
  • 3 end this bullshit

    18 20 Отговор
    Краят на света идва, дерзайте. Всичко се срива, съвсем скоро всички хора по света ще заспим вечния си сън и земята вече няма да я има, човешката лакомия и безгранична материална ненаситност ще ни погубят както е казано в библията,корана и др., хора, катафалка с ремарке виждали ли сте !? Закакво е всичко това!?
  • 4 hihi

    31 10 Отговор
    Cега в Букурещ, скоро и в други градове :)))))))
  • 5 hihi

    21 7 Отговор

    До коментар #1 от "anonimen":

    много смешно,как го измисли:)))
  • 6 Милиард

    23 4 Отговор
    Моловете в БГ дали имат затруднения?!?!?!???....
  • 7 Жоро Алексиев

    28 6 Отговор
    29 май 2010 - "Икономическата криза свърши през април. Това заяви финансовият министър Симеон Дянков в интервю за предаването “Седмицата” на Дарик радио"
    С две думи "Няма страшно":)!
  • 8 И аз сам българин

    15 19 Отговор
    Колко много щастливи хора има в България,щастливи от новина за нещастието на друг.Ех,братя българи,горд съм че съществувате и така се радвате и сте толкова щастливи заедно в кацата, пална с лайна от злоба и завист.Така им се пада на румънските молове,а,пари ще печелят гадовете мръсни.
  • 9 ?

    33 4 Отговор
    Какво е това Мол? Материално Отговорно Лице?
    Един възрастен човек в пощата, като плащаше някакви сметки му обясняваха как да закрие телефона на съседа си. Да отидел във Виваком, еди къде се намирал Виваком и т.н... И той не разбираше какво е това "?" (за виваком) и питаше за БТК? Страхотно стратегия по отношенията с клиентите, за което толкова се изписа, пропагандира и т.н... Даже ги делят на най-различни категории. Тези чужди думи - как се допуска това? Защита на потребителите? От къде накъде трябва да зная, аз или който и да било, не знам точно как, чужди езици в собствената си страна и на родния си език? Нещата касаят в края на краищата основни и гарантирани човешки права. Ами здравеопазването?

    Коментиран от #14

  • 10 ivi

    20 24 Отговор
    на какво се радвате бе хора,нали ако фалира бизнеса какъвто и да е той,това значи че хора остават без работа,тоест без доходи.Затова българите сме зле,защото "не е важно на мен да ми е добре важното е на вуте да му е зле".С такава народопсихология се стига ДО НИКЪДЕ.
  • 11 obe

    46 4 Отговор
    чакайте сега...Айде да не го удряме на чувства и изпразнен от съдържание патриотизъм...В статията се казва, че инвеститори от Австралия са губещите. Ами уважаемите господа от Австралия дошли чак в Румъния с намерението да правят бизнес. А точно казано са дошли с намерението да правят големи пари и дерат кожи. Когато си вдигаш чукалата и отиваш в друга страна - първо се замисли и проучи какво е дережето нан хората там...Sorry ама това ми напомня на сагата с англичаните, които превзеха България и започнаха да изкупуват като луди апартаменти по курорти и къщи по села и паланки...С това те до голяма степен предизвикаха скока на цените на имотите и са също преки виновници за имотня балон! Спечелиха шепа хора (най-вече ал4ни инвеститори), НО загуби българския народ и сега едно семейство трудно може да мечтае да си купи дом! Ето за това иде реч а не злоба, по-скоро дойде Видов Ден!!! А с по-горните коментари да се използав в БГ български е съвсем правилно! Стига с това чуждопоклонничество!

    Коментиран от #15

  • 12 ---

    7 39 Отговор
    Е НЯМА ДА ФАЛИРАТ ТУКА МОЛОВЕТЕ, А ВИЕ ПАК ЩЕ СТЕ БЕДНИ!
  • 13 obe

    23 4 Отговор
    DO N 12....Njakoi njama da falirat ama ste kretat a njakoi drygi i ste falirat!
  • 14 бойко

    14 4 Отговор

    До коментар #9 от "?":

    подкрепям те на 1000% В БЪЛГАРИЯ сме.
  • 15 И аз сам българин

    5 20 Отговор

    До коментар #11 от "obe":

    " са дошли с намерението да правят големи пари и дерат кожи. " Неразбирам ,как може един търговски център да дере кожи.Според мен се прави в услуга на потребителите и развитие на търговската дейност.На едно място има всички магазини,храна и забавление.Много криво разбрано ти е мнението за МОЛ,а може би и за всичко около теб.
    Дошли от Австралия,бизнес да правят.този свят е на всички,всеки иска да работи ,печели и да живее щастливо.А ти?
  • 16 палячо

    4 17 Отговор
    интересно, че покрай всичките си злобни коментари никой не коментира действията на банката... а и не мога да разбера какво радостно има във фалита на някого. Вас уважаеми "коментатори", какво точно ви топли ? ставате по-богати ли ?
  • 17 брокер/ама истински

    3 16 Отговор
    мойте адмирации, за вас ексклузивни бизнесмени.
    бизнеса търпи поседствия от негативния тренд, а вие се коркате за бългащината.
    споко, при тоя глад за търговски площи, бг моловете няма да фалират. абе гледайте стъклен дом, да се просветите бе, едно си знаете: криза е, цените падат.
    а хората правят бизнес: купуват апартмаменти, дават под наем, или продават с печалба.
  • 18 различен

    22 3 Отговор
    кои молове не са фалирали.Бьлгария не е само София.вижте и другите градове-например Русе.Моловете би трябвало да са наи евтините магазини,а те са наи скьпи.В Русе има два псевдо мола които си стоят празни а сега ще отварят още два на които пусковия срок бе променян няколко пьти поради липса на наематели.Има и още един мол на Дунав мост които така ине отвори врати макар че е построен отдавна.
  • 19 дъра-бъра

    1 3 Отговор
    ми то е ясно де са парите, дет са и моловете. Ама печелившите.
  • 20 Balkancho

    12 2 Отговор
    Още едно потвърждение, за това че банките са хищници и доверие в тях никакво...!
    Няма спор че всеки иска да работи и да печели , обаче как, когато банките и правителствата са хищници ненаситни и искат да ограбват не само тези дето са се престрашили да заработят , ами и всичко дето диша и все още мърда.Вижте новите фиксирани лихви на банките, вижте и новия данък "лукс" на првителството . Е.., как може да се избегне фалита в тази криза , ако не минеш в "тъмната страна на силата" .Друг изход няма.Sorry.
    P.S. Нека всички в купом викинем Дянкoof.
  • 21 минавам само

    18 1 Отговор
    Аз залагам за "МОЛ" "Сердика" - чакам го да затвори кепенцата ....

    Да видим кога ще е, това ми е най-интересното. А иначе, нито се радвам нито скърбя - това си е бизнес и като всеки такъв, който не си направи правилната сметка, отнася негативите :) ... или позитивите :)

    Факт е, че в тези огромни търговски пространства цените са доста завишени /има и изключения - Карфур в Дъ Мол /, което и предполага краят им ...

    Поздрави :)
  • 22 йхуъгт

    14 1 Отговор
    самоизяждат се
  • 23 на бабати хвър4илото

    15 1 Отговор
    do брокер/ама истински -17,ти явно си писал това мнооооого неподготвен.глада е толкова голям,4е има над 20 хиляди празни бизнес помещения само в Сф.иска ви се на паразитите да има глад,но не би,има пренасищане и ще става все по зле
    има глад за наематели и сега,като им изтекът договорите с МОЛовете,тъй като са заплатили хорицата предварително големи суми и сега не могат да се откажат,ще видиш кон боб яде ли и къде ходят да акат гладните.
  • 24 наемодател

    1 13 Отговор
    на бабати хвър4илото,
    що разръчкаш гуглето, да видиш акащите гладни колко милярда имат на лични депозити?!?
  • 25 наемодател

    15 1 Отговор
    п.п.
    седя си най-долу, в барчето на тоя същия мол и близо час чакам дъщерята и жена ми. с/у мен магазин на д&г.
    за час от там излязоха десеттина души с покупки. не знам какви, но хич да не е, поне за 30-50 евротки имаше във всяко торбе.
    не ги плачете румънците и австралийците. гледайте си у вашите си панички.
    :)
  • 26 тошо

    16 2 Отговор
    Само така за гадните спекуланти.
    Дано скоро и в София
  • 27 бсп

    8 2 Отговор
    Мрете от глад, свине комсомолски!
  • 28 ЗНАЕЩ

    0 1 Отговор
    Като продават доматито с колците, така ще е!!!