14 Ноември, 2010 00:29 9 111 117

Това ли бе дъното?

  • кредити-
  • пазар-
  • тошев-
  • кредит център

След години ще се обърнем назад и по всяка вероятност ще кажем, че през 2010 г. сме станали свидетели на дъното на имотния пазар. Това заяви пред Profit.bg Тихомир Тошев, изпълнителен директор на "КредитЦентър". Според Тошев „възстрановяването на пазара ще е много бавно и по всяка вероятност ще отнеме години - 2011 и 2012 г." Промоциите, които започнаха още през септември със свалянето на лихвените нива под 7.5% мотивира част от купувачите да проверят какъв кредит могат да вземат и какъв имот ще могат да си позволят.

„Само месец по-късно на пазара вече имаше и оферти за под 7%, а днес вече се наблюдават и лихвени нива лихвени нива за фиксиран период от 5.35%, 5.85%, 6.35% или нива на променлива лихва, стартиращи от 6.55% и 6.79%.". Тошев допълни, че част от кредитите се предлагат и с застраховки против безработица, или спестовни планове. „Това може би е нов етап в развитието на кредитния пазар", каза още той. Все по-често потребителите получават и оферти без такса за предсрочно погасяване - важен за повечето клиенти параметър на кредита.

„Притеснението все още се чувства сред потребителите. Основният им въпрос е, дали доходите им ще останат постоянни и през следващите години", заяви Тошев. Засилването на търсене на кредити за над 100 хил. евро е един добър знак за пазара, според Тошев. „Най-масово обаче се търсят жилища за до 50 хил. евро", завърши той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Несериозен

    93 11 Отговор
    Един от най-несериозните анализатори! Винаги престрастен и никога не успяващ да избяга от това, но хората не са слепи и глухи вече!
  • 2 Несериозен

    40 6 Отговор
    прИстрастен
    Извинявам се! :)
  • 3 Сериозен

    86 11 Отговор
    Дъното ще дойде след два месеца, когато спре всякакво търсене. Не, че сега има кой знае какво, но традиционно последните два-три месеца на годината има раздвижване от двете страни на пазара. Който иска да продава - до Коледа. След това - кофти работа.
  • 4 co.

    11 53 Отговор
    Ама много знаете бе! Скоро пак няма да може да спите!
  • 5 ND

    14 56 Отговор
    Да, това е дъното !
  • 6 IPDMK

    20 75 Отговор
    Аз този мушморок Тишко не го харесвам, защото е въздухарче, но е прав. Брокер съм и толкова много работа не съм имал никога през последните 5 години. Не разчитайте толкова на "тежката и студена зима" тя е само три месеца. Който не се обзаведе с апартамент в следващите 3-4 месеца после да не разчита че ще има пазарлък. Те цените повече няма да скачат ама няма и да падат. Движение на горе и то малко ще има най-рано септември следващата година, което е само след 10-ина месеца, но вие ако сте свикнали да блеете и да се ослушвате с месеци няма да усетите кога е минало това време. Не чакайте от умрял писмо, а ако имате пари действайте сега. Утре ще останат в продажба само кочинките.

    Коментиран от #7

  • 7 Истински брокер

    31 32 Отговор

    До коментар #6 от "IPDMK":

    Колега ти къде си? То и ние имаме работа, но я сподели малко опит ако си в София. Колко сделки за 3-стайни и многостайни си направил през последните месеци? Нямам предвид панелки на 48-50000 евра. Колко действителни продажби имаш над 55-56000Е? Донякъде си прав за констатацията горе, но "таргетът" ти е погрешен според мен.
  • 8 IPDMK

    17 44 Отговор
    В София съм колегата... Иначе да повечето ми продажби са до 60000 евро и имам за последния месец две продажби на тристайни апартаменти с цени 85-90000 евро като едната беше платена в брой! Като цяло повечето хора търсят до 50000 евро и те са около 75% от всички. Трябва да ти кажа че изобщо не ме интересуват нефункционални жилища 4-стайни, 5-стайни, мезонети и т.н. Народа масово търси гарсониери и двустайни те отдавна не вървят надолу и ако си колега, който продава в София ще го знаеш много добре.

    Коментиран от #9

  • 9 Истински брокер

    18 29 Отговор

    До коментар #8 от "IPDMK":

    Съгласен съм за едностайни и двустайни. Въпросът е как да тръгне сементът над 55-60000. Успех!

    Коментиран от #11, #18

  • 10 Тошев - заинтересования

    65 12 Отговор
    Каквото и да каже това момче все ще е лъжа защото той е представител на тия дето искат народа да взема убийствени кредити и да купува на космически цени копторите им. Така че нека си дрънкат нека си мечтаят, свърши делаверата с имотите.

    Коментиран от #13

  • 11 Друг колега

    28 26 Отговор

    До коментар #9 от "Истински брокер":

    Ако една оферта от 72-73000 не можеш да я свалиш на 60000 значи не си "колега". Колкото до оферти над 75 000 изобщо не водя на огледи в последно време. Купувачите имат някакви нереални очаквания и за мен е чиста загуба на време.

    Коментиран от #16

  • 12 Смешко - най-истинския брокер

    76 8 Отговор
    Колеги и аз съм брокер, напоследък толкова много продавам че не ми остава време да сменя маслото на Гоуфа двойка. В кантората сме си удължили работното време че да не стават опашки отвън. Продаваме всичко а купувачите се блъскат и бият за апартаменти, даже някой правят списъци за да не се пререждат. Та така живеем ние, от мечти до мечти, ох скоро ще се събудим а реалността никак не е весела.
  • 13 До Тошев

    9 62 Отговор

    До коментар #10 от "Тошев - заинтересования":

    Свърши вече далаверата за купувачите, защото цените тръгнаха нагоре!
  • 14 of 13

    44 3 Отговор
    ха ха ха ха....
  • 15 spirit

    6 35 Отговор
    Сега Яне като каже кои банки са на командно дишане,пазарът ще откачи.Ще има учудващо много сделки над 100000евро,във Варна това е масовият случай 55000 са гарсониерите.
  • 16 собственик

    21 61 Отговор

    До коментар #11 от "Друг колега":

    До сега нито една агенция не е правила опит да ми намалява цената. Аз не допускам никой да ми казва кое колко струва. Цената е толкова, за колкото аз продавам. Който не му изнася да не купува. Нека си държи парите в банка, та като почнат скоро да фалират ще им гледам саира. Цените на имотите в цял свят вървят само нагоре. Аз мога да чакам, колкото е необходимо.
  • 17 до собственик

    77 6 Отговор
    а така, кажи им го, те ще ти казват на теб за колко да продаваш. Ми те не знаят ли че ти ако искаше да продадеш щеще да смъкнеш поне 20% за да стане сделка. Кажи им да не се мъчат че не искаш да продаваш, просто си търсиш хора за мохабет.

    Коментиран от #19

  • 18 IPDMK

    41 4 Отговор

    До коментар #9 от "Истински брокер":

    Защо трябва да тръгва този сегмент? Търсенето определя пазара и то е до 60000 евро - ФАКТ!
  • 19 собственик

    37 44 Отговор

    До коментар #17 от "до собственик":

    Въобще не си търся никой за мохабет, просто си знам цената.Не съм Дядо Коледа за да правя подаръци. Както казах не съм и давал повод за илюзий на брокери или купувачи , че имам намерение да правя отстъпки. Отиди при който и да е вносител на нови автомобили и виж дали ще ти направи реална отстъпка от цената. Значи, всяка стока си има цена. За да я имаш - трябва да я платиш.

    Коментиран от #42

  • 20 Pen4o

    19 5 Отговор
    Дали пък някоя банка ще си позволи да обяви фалит,като се вземе в предвид че всички са чужди с изключение на 2 български,които са близки до правителството?

    Коментиран от #21

  • 21 До Pen4o

    21 7 Отговор

    До коментар #20 от "Pen4o":

    Ами след, като стотици банки фалираха в Щатите, защо да не могат да фалират в малка България, като имаш в предвид, че през 90-те години у нас фалираха много банки и банкерите окрадоха спестяванията на народа.
  • 22 Реалист

    52 3 Отговор
    Аз се занимавам с частен бизнес,официалния ми доход е 2 минимални заплати,в момента ми трябват спешно пари защото дължа на доставчици пари и те не ми дават материяли,имам 2 апартамента и искам да заложа един за заем,но банката ми иска висок месечен доход,господата брокери които коментират по горе че много продават не могат да ми намерят клиент за супер добре обзаведен двустеан апартамент.По тяхни думи никой не се обажда да купува,даже едната агенция взима на заем пари да си плати наеме на офиса и телефоните.От коя агенция е господина дето се скъсва да продава че да ми го продаде,готов съм да го дам на много добра цена?

    Коментиран от #24, #25

  • 23 До 21

    20 8 Отговор
    Ами защото банката в малка България е клон на голяма чужда банка и ако фалира в България хората от цял свят ще си изтеглят парите и наистина ще фалира,а в Америка загубите ги пое държавата и хората дефакто не изгоряха,през 90-те закона за банките беше друг а сега има задължителни минимални резерви в БНБ,И КАТО ПИШЕТЕ НА ТАЯ ТЕМА ОБРАЗОВАЙТЕ СЕ МАЛКО!!!

    Коментиран от #28

  • 24 IPDMK

    15 13 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист":

    Я кажи колко ти струва апартамента и къде се намира и ще ти кажа веднага каква е истината г-н реалист? Слушам те...
  • 25 До Реалист

    22 10 Отговор

    До коментар #22 от "Реалист":

    Двустайни апартаменти винаги са се продавали, дори и в кризата. Със сигурност ще го продадеш. Банките са го закъсали и затова им е трудно да дават кредити. Някои от тях плащат лихвите по депозитите с нови депозити. Това са пирамиди и ще гръмнат скоро, а другите банки ще трябва да почнат по-активно с кредитирането, защото това е основният им бизнес от който печелят. За съжаление и държавата не се е издължила към частния бизнес + кризата, води до невъзможност за разплащане. Но Европа вече се оправи и скоро и тук пак ще тръгнат нещата.
  • 26 Реалист

    23 3 Отговор
    36000евро Х.Димитър преустроен на тристаен ламинат и гранитогрес, камина,ремонт преди 2год за 17000лева

    Коментиран от #27, #29

  • 27 IPDMK

    8 16 Отговор

    До коментар #26 от "Реалист":

    Проблема ти е в локацията мен, за тези пари може да се купи двустаен близо до спирка на метрото. Хаджи димитър е трагичен квартал. A между другото обявен ли е някъде или се извършва някаква мистична продажба не го открих тук...??? Иначе етаж, година, изложение, тип...?

    Коментиран от #30, #34

  • 28 28 за 21

    17 5 Отговор

    До коментар #23 от "До 21":

    Ти май не си горял от банка през 90-те години и затова си толкова смел и гледаш с розови очила. А случайно да знаеш, че ако гръмне някоя банка сега, то може да ти върнат парите след 20 години, а тогава, това ще е жалка сума.
  • 29 До 26

    21 6 Отговор

    До коментар #26 от "Реалист":

    Х. Димитър е добър квартал и цената ти е много добра. Нямаш причина за да не го продадеш веднага. Продавай го сам , защото малко агенции ще ти вземат апартамента присърце. Най- трагични са най-голямите агенции, като "ОЛИМП". Там може и 10 години да го продават и няма да го продадат, само ще се опитват да те вържат с договор, така, че и сам да го продадеш то пак ще им дължиш комисионна от 3.6% без ДДС.
  • 30 квартали

    12 8 Отговор

    До коментар #27 от "IPDMK":

    Около метрото е кв.Люлин, който е доста по-долнопробен от Х. Димитър.

    Коментиран от #31

  • 31 IPDMK

    6 15 Отговор

    До коментар #30 от "квартали":

    Разбирам - и ти като всеки собственик приемаш лично оценката за локацията където ти е имота, но аз ти казвам истината и нагласите на купувачите - ако искаш вярвай. Не ми отговори на въпросите...
  • 32 венци

    24 5 Отговор
    От какво да се вдигнат цените на имотите със от среден доход 500-600лв.?или пък от якото застрояване?или от тва че има около 3 молиона доходоносни българи?аз не виждам как и да се задържат цените ако инвенститорите не искат да продават.

    Коментиран от #33

  • 33 къде си венци?

    9 14 Отговор

    До коментар #32 от "венци":

    Никой с 600лв. не може да си купи друго освен храна. Но много хора има, които получават доста повече от тези пари. Така, че пазара не е такъв какъвто си го мислиш. Дори и продажба на наследствен имот и спестени пари, може да заформи внушителна сума пари над 100 000Е.

    Коментиран от #39

  • 34 До IPDMK

    11 10 Отговор

    До коментар #27 от "IPDMK":

    Това което ти е писал Реалист е свободно съчинение, такъв апартамент няма и затова не може да ти отговори, освен ако не го публикува във момента. Ако имаше такъв апартамент, щеше да е продаден отдавна.
  • 35 XYZ

    18 5 Отговор
    Вероятно е стар панел - те са трудни за избор при покупка дори и да са изцяло след скорошен пълен ремонт. Какво и е на локацията - кварталът граничи с Центъра. Добре е собственикът да си го продава сам за да може да рeагира гъвкаво.Сам трябва да преценява доколко може да понижи цената.
  • 36 Crux

    27 7 Отговор
    И ако някой може да ми осбясни за какво му е на човек двустаен апартамент... Семейство ли ще създаваш в него, деца ли ще отглеждаш? Две стаи стигат на двама възрастни хора да си живеят спокойно старините и да има къде да посрещнат някой внук, харизан от младите за отглеждане. Това е. Но младо семейство да се набие в двустаен, щото "си е наш" - е това акълът ми не го побира. После се чудим що раждаемостта е катастрофална - като ти виси като воденичен камък на врата кредитът за двустайния, нямаш много избор - нито можеш да го смениш с по-голям, нито можеш да гледаш в него повече от едно дете, и то с много условности.
  • 37 ---------------------------

    13 23 Отговор
    В двустаен апартамент може да живее едно семейство с две деца. В по-голям ще им е още по-удобно, но ще струва повече пари. Него могат да го купят на по-късен етап, като пораснат децата, а и като съберат повече пари. И ще им е по-уютно да живеят в свой собсвен апартамент отколкото да живеят някъде под наем.
  • 38 реалист

    34 6 Отговор
    Като почнете да получавате писъмца от чси,ще отрезвеете!Кредита е бомба със закъснител,която почти ВИНАГИ гърми!!!Кредит никога!!!
  • 39 браво

    29 2 Отговор

    До коментар #33 от "къде си венци?":

    Колега и със 700 лева не става,заплатите от 1000 лв.бяха голяма цифра преди няколко години,но не и сега!Стигат само за храна и да се пълни джоба на някой алчен хазаин.Но и с 1400 лв.да теглиш кредит трябва да си луд!
  • 40 crux

    27 7 Отговор
    Семейство с 2 деца може да живее в двустаен само по времето на социализма и славните ведомствени панелки. Това, че мнозина още си живеят в онова време, си е лично техен проблем. А и трудничко ще им е да сменят ипотекирания си двустаен за по-голям - не и преди да са го изплатили, което може и да се случи някъде към пенсионна възраст. А колкото до уюта - щом искат да си направят жилището по свой вкус, наемат необзаведен и си го обзавеждат както им харесва.

    Коментиран от #41

  • 41 IPDMK

    18 4 Отговор

    До коментар #40 от "crux":

    "не и преди да са го изплатили" - за предсрочно погасяване нещо да си чувал? Когато се погасява предсрочно се плаща само неизплатената част от кредита без лихвите, които са начислени да се изплащат до последната вноска за целия период на кредита

    Коментиран от #43

  • 42 Наблюдател

    22 4 Отговор

    До коментар #19 от "собственик":

    Уникален пример :))))
    Колега купих си чисто нов Опел Вектра преди 1 година с отстъпка 50% от Бояна Ауто.
    Хайде дай линк да видим какво продаваш и на каква цена, за да може да видим колко време ще се продава ;)
    Може пък офертата да ти е добра.

    Успех в продажбата!
  • 43 Crux

    28 4 Отговор

    До коментар #41 от "IPDMK":

    Да де, те ипотекарите масово тръгват с идеята как ще дръпнат 30-годишен кредит, ама ще го погасят изцяло за има-няма 15 години и само след година-две повечето от тях приревават на банката за предоговаряне или разсрочване.
  • 44 А

    40 3 Отговор
    Цената е не това което Ти искаш, а на която става сделката. Преди 10 години имота ти е бил на половината "цена" от днешната. Откъде тази нова "стойност"?? Ами пазар ще кажеш, а аз ще ти отвърна - точно така. Това дето ти е дало стойността може и да си я вземе, независимо какво ти се иска. В крайна сметка всичко е търсене и предлагане и нито в закон нито в Бибилията пише коя е истинкската цена на твоя апартамент. Какво значи подарък? На теб пазара не направи ли ти подарък като ти утрои цената на имота?
    Както и да е, то е въпрос до натура. За голямо шастие нито ти си единстевния продавач, нито аз единсвения купувач.

    Поздрави и успех и на теб на всички във форума.

    Коментиран от #45, #49

  • 45 Смешника

    24 3 Отговор

    До коментар #44 от "А":

    Имам един приятел холандец, който ми разказа как преди 10 години като собственик на десетина редови къщи едвам успял да ги продаде, след като вдигнали данъците със зверски закон! По неговите думи последните къщи ги продавал на половин цена?! И аз сега имам имоти за продан и се чудя дали да бързам с продажбата или да чакам. Дали БатБойко ще вдигне данъците по някаква схема и ще ни принуди да бързаме?
  • 46 мо

    17 1 Отговор
    Айде стига, някой няма ли да напише какви са процентите за заем и покупка в чужбина и доказване на български доход там, за жалост като вляза в техен калкулатор ми искат разни им там осигурителни номера...
  • 47 Toshko

    25 3 Отговор
    Банките могат да си правият каквито си искат промоции, но аз дълго ще им сърбам попарата. Едностранно си правят, каквото си щат. Тия жилища са грозни, студени, със скъпо парно, гледат си в прозорците, нямат инфраструктура и тн. За чий да им пласхтам данъците, да ги санирам, да калкулирам натрупващи се лихви ???
  • 48 ПОЩЕНСКА

    87 0 Отговор
    Внимаваите!! със"„Юробанк И Еф Джи България ПОЩЕНСКА БАНКА" със техните промоций ,че ше си биете после главата във стената.На мене лично ми я вдигнаха лихвата, от 6,5% на 9,5% по ипотечен кредит.Сега рекламират някакъв си (FLEKSI KREDIT )ТА ТАКОВА ФЛЕКСИ ШЕ ВИ НАПРАВАТ ТИЯ СЛЕА КАТО МИНЕ 1-2 ГОДИШНАТА ПРОМОЦИЯ, ЧЕ НАПРАВО ХАРАКИРИ ШЕ ВИ НАПРАВЯТ.
  • 49 Факт

    18 22 Отговор

    До коментар #44 от "А":

    Грешка!Преди десет , двадесет години ,един 2-ст. апартамент струваше наполовина,но парите имаха двойно по-голяма стойност.Инфлация!С минаване на годините парите се обезценяват.Факт! Ето защо винаги цените на имотите ще вървят нагоре,с изключение на моменти като този,кризи.В тези моменти по-предприемчиви хора имат възможност да закупят на изгодна цена.
  • 50 Архонт

    59 8 Отговор
    До коментар [#10] от Тошев - заинтересования

    "Свърши вече далаверата за купувачите, защото цените тръгнаха нагоре!"

    Ех , аман от смешници, които се самоубеждават в това което им се иска. Нагоре цените няма да тръгнат, защото няма на база на какво да се случи това, изкуствено създадената "криза" беше с цел да се нормализира пазара и той точно това прави. Така че гладни брокерчета иска ви се пак да си лапате незаслужените високи процентчета ама няма да я бъде, все повече инвеститорите ще продават и без вашето излишно "сътрудничество" .

    Коментиран от #51

  • 51 Оценител

    10 31 Отговор

    До коментар #50 от "Архонт":

    Скъпи ми Архонте,благородно звание,използвано за НИК от злобен човек.Брокерите печелят от посредничеството на сделки с недвижими имоти.Тяхното възнаграждение е % от цената на която се купува имота.Те имат най-малък интерес цените на недв. имоти да са високи.Разбира се посредничеството не е задължително и всеки сам решава дали да го използва или не.Такива агитации от глупави хора ,като тебе,са безсмислени.
    Интересно ти с какво се занимаваш и каква ли е ползата от твоя труд?Може ли да споделиш?
  • 52 Пазар

    36 3 Отговор
    Kъм СОБСТВЕНИК. Такава тъпотия скоро не бях чувал. Колкото искал той (продавачът) толкова била цената.
    Имам даже хубав пример: един търговец наема дълго време магазин в малък провинциален град с размерите на Ихтиман или Луковит. Решил да предложи на собственика да купи този магазин от 80 м2. Онзи му обявил 200.000 евро. "Как бе човек, ти искаш по 2.500 евро/квадрат,цените са други", казал купувачът. Продавачът отвърнал: "Какво ме интересува мене как вървят и дали го смяташ по 2.500 или по 3.500 на квадрат, на мене просто ми ТРЯБВАТ 200.000,- Евро. НЯМА СДЕЛКА. Аман от неграмотници. Цената е ДОГОВОРЕНАТА, защото тя е действителната, при нея има сделка. Твоята цена е ПОЖЕЛАТЕЛНА ИЛИ ОФЕРТНА. Прав е колегата, който казва, че ти просто не продаваш.
  • 53 Педарунгела

    8 3 Отговор
    Абе някой ще ми каже ли как се готви зелен боб, че жена ми е болна и тряя да готвя аз.Благодаря.
  • 54 собственик

    20 17 Отговор
    Продавам скъпо , може и да не го продам ама съм сайбия, корназ, надута гайда, аз със собственик бее, като ми каже некой да намалам цената и му тупам едно татацуки.
  • 55 Педарунгела

    5 2 Отговор
    Хора моля Ви се помогнете ми.Как се готви зелен боб, ако някой знае нека сподели.
  • 56 geog

    12 4 Отговор
    Колега не знам как са готви зелен боб ама аз като ям злял боб пардъ кат нинормален.Някой знае ли защо се ми се случва това?
  • 57 локо

    5 1 Отговор
    eeee az too ot snimkata go poznavam, too e pedal be hora vidqh go v edin bar za geiove hahahah ujas
  • 58 Гошо

    4 1 Отговор
    А някой знае ли защо като се изсера огладнявам?
  • 59 bai hoi

    5 2 Отговор
    Да ми ядете хуя без изключение..!!!
  • 60 Пичо мачо

    24 20 Отговор
    АПАРТАМЕНТИ, ИМОТИ абе вие луди ли сте бееееее... ДАЙТЕ КУРВИ ЗА ЕБАНЕ и не мислете за глупости...!!!
  • 61 kur40

    14 7 Отговор
    ja-ja vundaba:schnelle-schnelle
  • 62 брокер/ама истински

    5 38 Отговор
    хе, хе, форумните спамери добре се вихрят, хем че имаше няколко наистина смислени поста.
    ама как бе, холан няма да се вдигнат цените? че те вече се вдигат, банките кредитират и т.н.
    ех, пиленца, ще дойдете при батко, при батко- да му бъде сладко- сладко. с цени от 4-5 000 еврака на м.
    кризата свърши, купувай народееееее.
    при тоя глад за стройтелство, няма как да падат още цените, нито да фалират моловете.

    Коментиран от #65

  • 63 vrv до 62

    24 3 Отговор
    Ха-Ха-Ха.. 4-5000 Евро на м2. Ти не си добре.
    А защо не 10 000 - 20 000 Евро на м2. Наемите 1500 Евро на месец за двустен и ти в кръчмата мааш гюбеци на Милко и си най-големия брокер сред брокерите. Много си посредствен да ти кажа,и като ти гледам изказа не ставаш за търговец, така че се преорентирай дакато е време. Защо не се пробваш в земеделието? С тази енергия и порив само за там си.
  • 64 Vlado

    18 3 Отговор
    Toia samo kato go gledam kolko e mazen i mi se draifa. Kak samo manipulira horata. Kato na kirkov ciganin "Aide na kreditite, aide che ne ostanaha. Tooopli krediti, mooolia". Ama inache s rozova rizka, iziskano. I knija taka leko v kadar, da se vijda, che dumite sa bazirani na dalboki prouchvania. Kak samo lajat horata. Aide zimaite sega, pa nie posle she vi dignem lihvichkata, pokrivat shte prokape, no nie shte vi predogovorim kreditcheto, che da go opravite. Abe iakata rabota. Adekvatnata lihva e mejdu 3.5 i 4 i malko procenta. Za kakvo dano govori toia izobshto...
  • 65 Vlado

    11 2 Отговор

    До коментар #62 от "брокер/ама истински":

    Prav si, molovete niama da falriat. Shtoto sa peralni. A che niama da ti dodiem niama. I 4000 evra niama da plashtame, v tova moje da si siguren.
  • 66 gloub

    8 20 Отговор
    abe vie maj vsickite ste izperkali spada svarshi ste ima edin ne kas period na ceni na tezi niva i normalno tarseni i umereno kredetirane sled godina i lek rast no minimalen i stiga s taja kriza mislete za kurvi
  • 67 !!!???

    24 1 Отговор
    Тоя ли смешник ни дава съвети?Ха,ха,ха майтап.
  • 68 Пазар

    30 0 Отговор
    До Собственик: Тупаш, тупаш, ама чикии тупаш май само...
  • 69 МОНК

    32 0 Отговор
    Случайно някой да знае,че "Кредит център" е дъщерна фирма на "Адрес" недвижими имоти. А сега идете на началната страница на imot.bg и натиснете опция кредити,за да видите със специалното сътрудничество, на кой ?,на "Кредит център" разбира се .И какво излиза ,"Кредит център"/демек "Адрес"/ и imot.bg си сътрудничат,едните дават съвети на клиентите на imot.bg,а клиентите ,като се поразровят за кредити ,попадат на "Кредит център" и оттам в "Адрес",ЗАТВОРЕН ЦИКЪЛ,а балъците да четат и пишат мнения.Много умно няма що.

    Коментиран от #72

  • 70 Оцетпийиниси

    23 0 Отговор
    @МОНК: Прави си!Така е!Балъците да четат кво пише тук, и подобни статийки като тази.... :-)
  • 71 Оцетпийиниси

    23 0 Отговор
    Дъно дъно...ама....2но...Хак да им е на лапачите!! Ай със здраве към имотниците, да не каже самотници..... хихихих
  • 72 pss

    14 0 Отговор

    До коментар #69 от "МОНК":

    Не знаехме, благодарим ти!
  • 73 бончо1

    29 4 Отговор
    Като гледам коментарите как цените ще ли да се вдигат, как продажбите се увеличили, как търсенето нараснало, как цените са на 60 хил евро и се купуват... И поглеждам да видя датата на тези писания дали не е 2006г.? Ама не, 2010 г. си е. Тогава единственото обяснение е, че пишещите такива постове са психично болни!
  • 74 брокер

    37 1 Отговор
    До собственик:
    като не бързаш и знаеш цената на имота, който продаваш, защо искаш сега да продадеш за цената след две години??? Като не бързаш защо не извадиш да си платиш разходите във всички агенции, които ти рекламират имота на непродаваемата цена??? Обявяваш си апартамента в 50 агенции. Ако ти поискат по 100 лв за разходи ще ги платиш ли??? Или смяташ, че агенциите са за мохабет и да се намират на работа??
  • 75 Ха-ха-хахххх

    25 4 Отговор
    Моловете може и да не фалират, ама простите брокери с продължаващите просташки селски номера ала Витоша ще се върнат на село. Явно тая пасмина 2 годишната криза не и помогна да се изчисти и оправи, но задаващата се зима ще ги помете и тях, и правещите отчаяни опити алчни собственици като не са продали на 600 евро скапания си имот, да го вдигнат на 700. Ама март месец идва, тогава ще мечтаят да го продадат същия на 500, ама само олита като брокир ама неистински ще ги приемат, ако не е станал клошар до тогава де.
    Защото тази зима кризата ще е МНОГО ПО-ГОЛЯМА от всичко до този момент през последните 2 год.
    А иначе нека болните мозъци си мислят, че те определят цената, а не свеващия се пазар и намаляващото потребление. То когато си толкова тъп и алчен, няма никой на този свят, който да може да ти помогне.
  • 76 Ventzi

    16 4 Отговор
    "Трябва да сте много наивни за да вярвате, че цените скоро ще тръгнат отново нагоре. Докато седите и си пишете малоумните коментари цените падат. Продавайте сега вместо догодина с -20% надолу."
    Същия този коментар Ви го бях написал миналата година по това време. През тази една година нищо в България не мръдна напред, дори вървим назад и скоро надали ще има оживление на пазара, така че отново съвета ми е да продавате сега (ако има на кой), защото и през следващата година цените ще са надолу.
    Поздрави
  • 77 аз

    21 2 Отговор
    ЕПА АЗ ИМОТА ГО НАМАЛИХ С 35%, МА ПАК НИКОЙ НЕ КЪЛВЕ. ПРОСТО НЯМА ПАЗАР И ТОВА Е.
  • 78 емо

    5 21 Отговор
    Уважаеми Г-да , всеки в този живот е поставен пред избор. Може да си направи сделката сам или да ползва професионалните услуги на БРОКЕР /говорим наистина за професионалистите/. Много хора плюят по брокерите къде с основание къде не .Истината е че това е за професионалисти , а не за аматьори.В белите страни това е регламентирано с закон и колегите отговарят на определен ценз. У нас предстои и това да се случи. Просто трябват правила и който не ги спазва излиза от играта безкомпромисно. Другото е алабалистика. Само че на вън процентите са други и не могат да се приложат у нас защото сме с много нисък стандарт и пазарът ще бъде блокиран моментално.

    Коментиран от #79

  • 79 Ха-ха-хахххх

    30 5 Отговор

    До коментар #78 от "емо":

    Точно това повтарям и аз от доста време - у нас няма никаква законова база за така наречените брокери и поради тази причина НЕ ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ПЛАЩАТ КАКВИТО И ДА Е БИЛО КОМИСИОННИ, дори и при сключени някакви договорчета измислени или при правене на еднократен оглед. Защото комисионните се дават в същите тези бели държави за да ти търсят точно такова жилище, каквото ти искаш, изцяло по твоите критерии, да не ти губят времето с измислени етажи, КВАДРАТУРИ С ДОБАВЕНИ ОТ ТЯХ СИ ПО 5 ДО 15 м2, кочина с разпадащи се стени обявена за ЛУКС и какви ли не още селски номерца. И защото ако ти обявят 65 м2, а ти покажат едностаен, ще можеш съвсем законно да си ги съдиш и осъдеш. А тук само БОЯ ЩЕ ГИ ОПРАВИ тези от тях, които още драпат с просташките си номерца да излъжат и преебат някой.
  • 80 емо

    18 2 Отговор
    Ще Ви кажа за една схема по която някои банки работят. Някой да речем Шеф на дадена фирма си има любовница . Решава да и вземе хубав апартамент за да се виждат там от време на време.....Отива в банката където има позиции и казва , че си е заплюл този имот. Банката променя лихвите на собственика. Човека се мъчи и накрая банката му го взема . В момента има над 800 жалби по преписки за такива казуси и са стопирани на високо ниво. Просто не им се дава гласност. В същност банката самоволно променя лихвеният процент което е противо законно защото обикновенно не уведомява собственика предварително.
  • 81 емо

    4 16 Отговор
    До 79. Не зная каква е причитата в теб , но ти прекалено много хиперболизираш /преувеличаваш / нещата . Моляте карай я маааалко по-кротко. Нещата ама въобще не са така !!!

    Коментиран от #83

  • 82 Иван

    8 30 Отговор
    Господа,тук цари много нисък стил на писане и изразяване като цяло.Загубих си времето да чета психоизлиянията ви по отношение на недвижимото.Това е разбираемо.Криза е.Преспете тая вечер,а утре прочетете на ново написаните от вас редове,може би самите вие ще усетите срам от цялата злоба и помия изсипана тук.А иначе няма човек,който да знае какво ще се случи с движимото и недвижимото имущество в ценови аспект,можем само да гадаем и правим аналогия с предни "кризи".
  • 83 Ха-ха-хахххх

    22 5 Отговор

    До коментар #81 от "емо":

    Веднага ти отговарям каква е причината - в момента за пореден път в последните 10тина год търся да купя жилище, а също така продавам друго. И за последните мин ДЕСЕТ години се нагледах на простаци, ЛЪЖЦИ, ИЗРОДИ, НАГЛЕЦИ и селяци сред тази пасмина, наречени брокери. И мога да кажа, че процента на читавите такива сред тези е под 5 със сигурност. И това въобще не зависи от големината на агенцията и мога веднага на прима виста да изброя няколко агенции, които изцяло са населени с измамници - амекс, агенция запад, имот българия, архконсулт и доста други.
    Така че не само не преувеличавам, ами не му е тук мястото, иначе мога да изпиша фермани за премеждията си с огромната мухлясала част от брокерите в Бг.
  • 84 Иван Емилов-ИКАРА

    6 17 Отговор
    Съжалявам да го чуя господине.Аз също съм брокер ,но не смятам себе си нито за простак нито за нагъл тип,а най-малко пък за изрод.Трябва да разберете и брокерите,те,тоест ние просто се борим за да уцелеем.И аз честно казано не харесвам много някои определено брокерски похвати.Аз се занимавам повече със земя,а при нас е много по трудно отколкото при жилищата.Аз съм виждал и доста собственици,които са некоректни,така,че отново ще поясня ,че става въпрос за възпитание,морал също бих казал.Темата драги господине е много дълга,но малко повече от "добрия тон" ще ни дойде на всички добре.И още нещо, ще го кажа на всички,това че тук всички са анонимни,не е добре.
  • 85 Ина

    17 1 Отговор
    Със сигурност има и кадърни и честни брокери, господине, но за съжаление МНОЗИНСТВОТО не могат да се наречат брокери. Напоследък търсих парцел, нагледах се на такива простащини, включително две различни агенции ме водят на един и същ имот, обявяват ми две различни цени, и забележете - ДВАМА РАЗЛИЧНИ СОБСТВЕНИКА! Не знаеха абсолютно нищо за имота, просто ей така те водят да ти покажат мястото. Смятате ли, че те заслужават процента, който искат за продажбата???
    Е затова, българите сме на това дередже - всички разбираме от всичко, големи философи сме, и накрая искаме й да ни плащат затова!!!
  • 86 Иван Емилов-ИКАРА

    5 18 Отговор
    Госпожо няма да споря с вас,но вие сама предоставихте доказателство за това,че не сте постъпила правилно с вашето търсене на имот.Ако решите да търсите такъв с агенция,то ползвайте услугите на една такава,дори по-точно на един брокер,който да съблюдава вашите интереси.Така драга госпожо ще спестите време и нерви, сигурен съм.

    Коментиран от #88

  • 87 Иван Емилов-ИКАРА

    10 19 Отговор
    Понеже съм заинтригуван от темата искам да кажа на всички къде е проблема с агенциите.Проблема е в това,че за нашата дейност няма закон.Това е ,няма ясни правила как да работим,какъв ценз да имаме,регламент за нашето заплащане,уредени взаимоотношения между нас и нашите клиенти.Закон за нашата дейност,който да обхваща и регламентира.Толкова е лесно.А сега всички ние работиме по наши си правила при ,които гледаме да съблюдаваме интересите на клиентите си и разбирасе и нашите интереси.Е,когато има ясни регламенти и ние брокерите и вие клиентите няма да шикалкавиме.Само това е начина да се лишиме от некоректните индивиди и от двете страни.
  • 88 Ха-ха-хахххх

    17 6 Отговор

    До коментар #86 от "Иван Емилов-ИКАРА":

    Ха-ха, ето едно типично постсоциалистическо ганьовско мнение. КЛИЕНТЪТ е този, който има право, ВИНАГИ. Той може, ако поиска да отиде при 20 различни агенции, това си е негово ПРАВО. Но това не означава, че изродите, ламтящи само за процента си, без да правят нищо за потенциалния си клиент, трябва да го ЛЪЖАТ, МАМЯТ И ВЪРТЯТ НА МАЛКИЯ СИ ПРЪСТ. Още повече, че повечето от тях по изказа и простите номерца си личи, че нямат и средно образование.
    А също така, това че някои собственици създават така да се каже проблеми на брокера не означава, че той има правото от своя страна да прави на маймуна купувача. Ако му е трудна работата, както вече казах по-горе, да се върне в родното си място и да се заеме там с лесна работа, не да извинява помиярското си държание и АЛЧНОСТТА си проблемите си.

    Коментиран от #89

  • 89 Иван Емилов-ИКАРА

    6 19 Отговор

    До коментар #88 от "Ха-ха-хахххх":

    Хей ананимник карай я малко по-кротко и внимавай с просташките ти изявления.Не наричай хората ,които не познаваш "Ганьовци" и така нататък.Такива като тебе ,които купуваха през годините ,а сега им е трудно да продадат изпускат пара.А по отношение на селският ти произход той прозира.Аз "продавачо","купувачо" или какъвто и да си там съм кореняк СОФИЯНЕЦ и не се крия зад "ха ха ,хи хи хо хо"

    Коментиран от #90

  • 90 Ха-ха-хахххх

    18 6 Отговор

    До коментар #89 от "Иван Емилов-ИКАРА":

    Ето го поредното доказателство за това, което говоря. При първото мнение, различно от твоето, почна да обвиняваш жената, която е КЛИЕНТ. При второто вече веднага ти падна фалшивата маска и показа истинското си ГАНЬОВКО лице. А и явно се отъждестви веднага с 95% селтаци и простаци от съсловието, защо ли?!?!
    А това, че си написал някакво именце, че и прякорче, не означава, че не си пълен анАнимник.
    А иначе по темата, защото тя не е за не-ананимника, да кажа за пореден път, че до дъното на цените има още МНООООООГО време и само глупавите и прости собственици се подвеждат по празните приказки на АЛЧНИТЕ брокерчета за край на спада, стабилизиране на цените, че и дори вдигането им. Защото който може да си го позволи, да чака 5-6г минум, който не може, колкото по-бързо продаде, толкова повече пари ще получи за имота си. Това важи в пълна сила в последните две год и ще продължи поне още толкова.
  • 91 Редактора

    4 20 Отговор
    Всички вие сте клозетни писачи, понеже вече няма много градски тоалетни където да пишете, мислите си, че интернет е правилното място.
  • 92 Пaзар

    22 1 Отговор
    Към Иван Емилов, брокер. Съгласен съм с Вашето негодувание, но още повече съм съгласен с негодуванието на "клиентите". Аз самият също съм страдал от некоректни брокери, но въпреки всичко смятам тяхната работа за полезна и необходима. При някои условия, обаче:
    1. Да работят като истински посредници, т.е. да балансират между интересите на продавача и купувача. Засега се наблюдава защита на интереса само на продавача. Не се страхувайте да понижите цената, да това ще понижи и Вашата комисионна в абсолютна стойност, но ще има сделка и ще се освободите за следващата сделка.
    2. Моля Ви, слагайте по някоя снимка на имота. Ако е 3-стаен апартамент дайте по 1 снимка на всички стаи, а не 3 снимки на банята и 2 на кухнята. В днешно време снимките не струват нищо.
    3. Моля, променете си критериите за лукс, основен ремонт, освежителен ремонт, "запазени" мебели. Най-често "запазените" мебели са от соца и са по на 40-50 години, ужасни. Та дори и да е направен основен, качествен ремонт, тези мебели го развалят.
    4. Консултирайте и двете страни за различни неща. Та вие се срещате ежедневно с всякакви казуси.
  • 93 брокер от Люлин

    8 17 Отговор
    Как да променим бе джанам описанието, ти като видиш 30 г. панелка в Люлин как ще я пишеш, ами разбира се перфектна, изумителна, неповторима, заслужаваща вашето внимание и т.н То това при нас си е изискване. Друг е въпроса ако апартамента е убитаван трийсе години от семейство сигани, тогава ще си го напишем реално - за леко освежаване. Който не му харесва айде мола , да идва следвашия. Купувачи бол.
  • 94 Консултант

    15 3 Отговор
    До 92 Пaзар .
    Господине(госпожо),абсолютно сте прав(а).Всъщност има такива консултанти.Съжалявам,че не сте имали удоволствието да работите с тях.Аз съм от Варна и смея да твърдя че в нашият бранш има много професионалисти,а не само некадърни мошеници,далавераджии тарикати и аматьори.Нима,сред другите професии, няма аматьори и мошеници.Има и сред лекарите,адвокатите,полотиците,строителите,учителите и т.н.Аз лично защитавам интересите на купувачите и не се оплаквам от липса на работа.Защо купувачите.Защото това са моите клиенти.Не взимам комисион от продавачи,нито им защитавам интересите,защото те не ми плащат.Истинският консултант,според мен трябва да представлява едната страна(своя клиент),само така няма конфликт на интереси.Дори,изпитвам удоволствие и удоволетворение,когато успея да получа исканата цена от моя клиент.Защото знам,че съм си свършил добре работата. Ще ви дам пример с адвокатите.Те защитават СВОЯ клиент.А не балансират между двете страни.
  • 95 Невежа

    71 2 Отговор
    Какво ми гарантира АНИ, ако се излъжа да ползвам?
  • 96 Консултант

    13 27 Отговор
    До 93 брокер от Люлин
    Вие сте всичко друго,но не и брокер.Именно заради подобни образи,нашата професия няма добро име.Ще Ви дам един съвет.Отидете на битака,или си намерете някакво поприще,където да си въртите далаверите.Отношението Ви към КЛиентите пказва единствено лошо възпитание,съчетано със скрита агресия породена най-вероятно от липсата ви на работа.Не обвинявайте клиентите.Нормално е да не работят с вас.

    Коментиран от #97

  • 97 Ха-ха-хахххх

    8 14 Отговор

    До коментар #96 от "Консултант":

    Браво, ето един Човек, който наистина си разбира от работата и това си личи по начина му на разсъждение.
    И то не е само външна маска, която моментално пада при най-лекото противоречие от страна на КЛИЕНТА.
    Така работят в белите държави, проявявайки волско спокойствие и нерви към всички капризи на клиента и така се заслужават честно изкараните проценти.
    Мога само да пожелая на такъв човек да се оплаква единствено от липса на достатъчно свободно време за себе си.
    И само да вметна, че подобни образи(много меко казано) не само люлински, са огромното болшинство, поне за района на София. Явно варненци имат по-голям късмет с брокерите. Може само да им се завижда :)))

    А всеки може и сам да направи разликата в изказа и разсъжденията на този брокер и по-горе писалия, неанонимния с прякорчето, сам хвалещ се колко е достоен.
  • 98 чужденец

    35 1 Отговор
    затрупали сте се от сделки и от работа, колеги БРОКЕРИ - толкова безумно количество коментари по темата, която вече забравих след 20 коментар))))могат да правят само безумно заети хора)))
  • 99 S

    7 97 Отговор
    хахах и ние теглихме 2006 от тази банка и си купихме панел двустаен и като им свърши промоционалния период яко тръгна нагоре лихвата за 2 месеца 2 % ревеше ми си какво ще стане а и се виждаше 2008 лятото че скоро цените на апартаментите ще гтръгнат надолу И така решихме се да се оттървем от кредита и апартамента :D продадхме го за 52 и само месец след това вече струваше 40хил излязохме на квартира но без кредити
    Сега пак търсим но толкова ни е страх да теглим кредит а имаме само една трета от сумата за апартамент
  • 100 Г.Парв.

    2 3 Отговор
    Даааа .... апартаменти ще си купите ама друг път.Банките няма да ви дадат кредит НИКОГА...!!! Квото беше... Беше! Това е!
  • 101 И аз да кажа

    35 2 Отговор
    По-нахални и алчни брокери от варненските има само в голямото село - София. Вероятно в тези два града през последните години са се заселили много хора от околните чукари и паланки и искат на всяка цена да оцелеят, да бъдат гражданйета. Няма лошо в това, но да се прави с мярка. Като цяло брокерската "професия" я асоциирам точно с оная - на жриците на любовта и крайпътната романтика.
  • 102 Valenc

    7 19 Отговор
    Е не си прав, колега ;) Не може всички да се слагат под общ знаменател... И аз бях настроен негативно към брокерите, но когато тръгнах да купувам жилище (тази пролет беше), попаднах на какви ли не... Някои - уникални селяни, други - същински измамници, трети - нормални хора, в които обаче имаше много голяма доза АЛЧНОСТ!
    Както и да е, след 3-4 месеца ходене по мъките най-после намерих нещо като за мен, и то благодарение на една брокерка :) Вярно, жената ми беше препоръчана от приятел и може би затова си свърши работата ПЕРФЕКТНО!!! Но пък, знаете ли, аз наистина мисля, че в крайна сметка всичко опира до ВЪЗПИТАНИЕ и МОРАЛ... А в тази жена ги имаше и двете - при преговорите поисках отстъпка - нормална, 3,5% от стойността на жилището - получих я... Изобщо не съм си губил времето излишно - сделката стана за около един месец, в който нямах грижи за нищо, освен да платя всичко в срок ;)
    Наистина бе удоволствие да работя с такъв ПРОФЕСИОНАЛИСТ :))

    P.S. Сега довършвам ремонта и до Нова година се нанасям. Ако, не дай си Боже, нещо стане и остана без работа или каквото и да е препитание, моментално обявявам жилището за продажба и... познайте към кого ще се обърна ;) Естествено, че към ПРОФЕСИОНАЛИСТА, а не към Сульо и Пульо...

    Приятна вечер на всички.
  • 103 bay IVAN

    13 0 Отговор
    ЗАЩО, БЕ ХОРА ТОЯ МИ ПРИЛИЧА ПО-ВЕЧЕ НА ПЕДЕРУХА, А?!
  • 104 Владо

    6 3 Отговор
    Хей,момичета и момчета,при Вас си е купон от всякъде!
    Включвам се в темата!От 9 следя едно жилище със сериозен потенциал!Цената му беше 260 000 Е,стана 210 000,170 000.....преди дни моя брокер отново се среща с колежката си и тя му обяви 150 000Е,....но имало невероятен интерес и да побързам,че отново ще му се вдига цената!Да се спукаш от смях!Побързах и обявих моята покупна цена от 1000 Е на кв.м.,т.е.п 125 000Е
  • 105 Bai Ivan

    3 1 Отговор
    Stiskai oste malko adas!Kato baba Vanga vizdam te
    da skliuci zdelka na 99.000 eu..Ste ti vurze ,samo pocakai!
  • 106 tolkata

    4 2 Отговор
    Istinata e 4e cenite na jili6tata,6te se zadarjat o6te dalgo vreme, horata nqmat takiva pari
  • 107 tolkata

    5 1 Отговор
    Istinata e 4e cenite na jili6tata,6te se zadarjat o6te dalgo vreme,daje bih kazal i 6te padat o6te, prosto horata nqmat takiva pari
  • 108 Един

    2 0 Отговор
    Много ми хареса едно от изказванията,където апартаментите са наречени коптори. Предполагам, че става въпрос за софийските. Аз ще кажа, че не ги бива, по-меко да е изказването.
    Скоро си търсих апартамент под наем. Агенцията иска наем и половина и наемодателят иска един наем.
    Е, имам, но два наема и половина няма да дам. Не съм будала. Да им стоят апартаментите.
    Извинявам се на хората,чиито апартаменти са прилични, защото за моя радост има и такива.
  • 109 хи-хи-хи 2

    8 7 Отговор
    Хахаха!!! На "хахльото" (N90) жена му пак не му е пуснала! Ако става изобщо дума за жена...

    Коментиран от #111

  • 110 bosiq

    5 1 Отговор
    има една песни4ка"Боса по асфалта",та то4но на нея ми заприли4а стенанието на тоз брокет дето са го изтипосали в статията-иска им се,ама няма балами,т.е. нямат пари,свили са се и квот изкарат или го лапнат или го тикнат в банката
  • 111 Ха-ха-хахххх

    10 3 Отговор

    До коментар #109 от "хи-хи-хи 2":

    Яяяяя, дебилният олигофрен, разбирай брокер, пак е тук. Къде се изгуби толкова време, бе джанъм. Да не би пък на теб от много успешни сделки да не са ти останали 13 лв да си платиш нета. Не се притеснявай, след нова год няма да имаш пари и за хляб. Защото единственото хубаво нещо на кризата е, че чисти утрепките като теб и след поредната и и най-силна досега вълна и поредните, вкопчили се като за последно кърлежи ще бъдат прочистени от пазара.
    И последно, не вади изводи за другите по собствения си масторбаторски животец. Знам, че ще ти е невъзможно, но...
  • 112 Архитект

    3 8 Отговор
    Тоя хахльото май верно е "винтовърт",как се включи само.Човек и в нета трябва да се пази от...
  • 113 хи-хи-хи 2

    4 8 Отговор
    Хахаха!!! За момент си помислих, че не си ти, а някой самозванец... Дами и господа, "хахльото" е типичен пример какво "се ражда" в родните висши учебни заведения към днешна дата, хахаха!!! По-скоро е тъжно... Да, позна! Имам работа, имам сделки - нямам време за пикльовци като тебе. Остани си със здраве и с доживотния пубертет, който караш.

    Коментиран от #117

  • 114 alfa

    4 2 Отговор
    до #84 Иван Емилов-ИКАРА
    Няма да Уцелееш ПРОСТАК неграмотен!
  • 115 трезво мислещ

    5 2 Отговор
    Аман от такива драскачи които си мислят ,че чрез такива публикации могат да спасят кораба от потъване.Приятели нека аз да ви дам един истински повод за размисъл : населението е масово застаряващо, гурбета се превърна в масово явление само дето тези които се уредят навън вече забравят да се върнат обратно, ръждаемоста при ромите расте неимоверно а наченки за интегриране в обществото няма пък и то те не са поддатливи на такава процедура. Та от всичко написано дотук за мен лично извода е следния :след няколко години на един работещ ще се падат по 10 или повече пенсионера и социално слаби а младите и способните ще се принудят заради големите социални тежести да препознаят своята родина в друга страна защото освен всичко друго ще живеят и сред маса нецивилизовани индийци и глутници озверели улични псета и мизерия ако останат в България. Та така всички уважаеми, погледнете малко по напред от носа си и разберете ,че за нещо което няма бъдеще не се прави план , според мен в най скоро време въобще няма да има кой да купува имоти и това ще е най малкия проблем.
  • 116 Тони Павлов

    3 2 Отговор
    Сабрала мечката вссички животни и им рекла:
    - до година ще има много дренки в гората!
    - от каде знаеш Мецо - попитали я животните
    - незнам... така ми се иска - отговорила мечката... хахахаха... сега декември като излязат изискуемите жилища на пазара на половин цена и ще се регулират цените, ама не с 20% нагоре, а с 20% надолу... хахахааааа..
    тогава ще ми е поинтересно да го видя онзи дето тупал "татацуки", като му намалявали цената... ама тогава до тогава не вземеш само да си тупаш протмонето.. хахахаааааа.....
  • 117 Ха-ха-хахххх

    4 2 Отговор

    До коментар #113 от "хи-хи-хи 2":

    Видиш ли брокер, ТРЯБВА ДА ГО У Д А Р И Ш, винаги ще има за какво. Какви дами и господа, бе гнидо, да не си мислиш, че си на някой моден подиум, бе?????
    Ти си една смотана и супер некадърна МИЖИТУРКА, която до този момент НИТО ВЕДНЪЖ не е написала някакво мнение, свързано с темите, по които поства,дори и плагиатствано от някой друг, а единствено опитваща се да избие огромните си комплекси от собственото си мизерно, изпълнено с много мъка и отчаяние живуркане.
    Но така и ще бъде и за в бъдеще, защото утайката на обществото се събира в тази така наречена професия.