Last news in Fakti

16 Април, 2015 16:03 2 163 0

12 компании се надпреварват в конкурса Българска мебел на годината 2015

  • иец-
  • изложение-
  • мебели

Победителите ще станат ясни на 23 април на изложенията Техномебел и Светът на мебелите в Интер Експо Център

12 компании се надпреварват в конкурса Българска мебел на годината 2015 - 1

Дванайсет компании с общо 14 продукта се състезават за титлата „Българска мебел на годината 2015“, стана ясно след изтичането на срока за кандидатсване в конкурса. Участниците в петото издание на конкурса обявен преди месец са – Бора ТНК, Валинор, Глоуб Индъстрис (Матраци Блян), Джи Ес Малмгрен интериърс, Лео Дизайн, Мебел-Стил, Пролайн, Ретроуют Аксага, Сияна Мебел, ТЕД-БЕД, Fish Bike Creativeи и Хегра – Д.

На 23 април предстои журито да обяви победителя в конкурса и класиралите се на второ и трето място, а на 25 април ще стане ясно кой от 14-те продукта ще спечели вота на посетителите, които ще гласуват чрез анкета в дните на изложенията.

Участниците в анкетата имат възможност да спечелят пет ваучера по 500 лв. - те са предназначени за закупуване на продукт от фирма, участваща в изложенията, а един от тях е за продукт на компанията, спечелила посетителския вот.

Oрганизатор на конкурса е Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост, съвместно с Интер Експо Център и списание MD – мебелен дизайн.

Какви бяха критериите за оценяване

Петчленното жури, което оценяваше продуктите се състои от независими дизайнери и архитекти и се избира всяка година, месец преди датата на конкурса. Критериите, по които се оценяваха мебелите бяха -иновативност, комфорт, ергономичност, естетичен вид, функционалност и практичност.

На миналогодишното издание на конкурса за „Българска мебел на годината“ бе определена Комбинирана закачалка „Z hook“ на фирма Контура Дизайн с дизайнер Йорданка Жилова. Подгласник на победителя беше стол „Torno” на фирма Джи Ес Малмгрен с дизайнер Величко Великов, а на трето място се класира музикален холов ъгъл „ГАЛИАРДО” на фирма Мебел Стил.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА