17 Април, 2015 16:02 1 559 0

37 дизайнера са предложили продуктови проекти за „Българска мебел на годината“ 2016

  • иец-
  • изложение-
  • мебели

На 21 април по време на изложенията Техномебел и Светът на мебелите ще бъдат наградени най-добрите концепции

37 дизайнера са предложили продуктови проекти за „Българска мебел на годината“ 2016 - 1

ЧЕРГА - Българска група за дизайн, съвместно с Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост (БКДМП), проведе конкурс за продуктов дизайн Мебел на годината - Работилница за идеи 2015.

Всички предложения ще бъдат разгледани от членовете на БКДМП (над 300 фирми) като потенциални продукти за производство, които да бъдат разработени след съвместната работа между дизайнери и производители.

Същевременно всяка от концепциите, произведена до следващото издание на изложенията Техномебел и Светът на мебелите 2016, вследствие от този конкурс може да участва в „Българска мебел на годината“ 2016

На 21 април ще станат ясни най-добрите концепции от всяка категория, които ще бъдат наградени в същия ден в 11.30 часа в Интер Експо Център. Те ще бъдат показани и в изложба в рамките на изложенията – от 21 до 25 април.

Какво беше заданието?

Според условията на конкурса в него можеха да участват всички български дизайнери, като участието беше безплатно, а проектите се оценяват анонимно. Предложените проекти трябваше да са подходящи за масово производство, да бъдат продаваеми, с атрактивнa визия и оптимизирани за производство и транспорт. Продуктите трябваше да принадлежат, в някоя от следните категории –стол, маса, тапицирана мебел, корпусна мебел и аксесоар.

Дизайнът на участващите концепции трябваше да бъде нов и оригинален, неучастващ в друг конкурс, а самото производство зависи от споразумението между производителя и дизайнера.

Черга и изложенията

На 21 и 22 април от 11.30 часа в рамките на изложенията, на щанда на ЧЕРГА, посетителите ще могат да получат безплатно 3D сканиране и 3D принтиране. Целта е демонстрация и популяризиране на цифровите 3D технологии в България, както сред професионалната общност, така и сред широката публика.

Ще се сканира само лицата на желаещите, като може да се принтира върху подложка за ключодържател или с магнитче на задната част. Самото сканиране отнема по-малко от минута.

Освен това ЧЕРГА ще провежда презентациии дискусии за дизайна относно - практическото му приложение, ежедневните проблеми и решения, как се продава дизайн, как да се защити и кога и как да се участва в изложения. Посетителите ще могат да получат и безплатни консултации за интериорен и продуктов дизайн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА