17 Декември, 2010 15:54 5 614 6

Central Point е Сграда на годината

  • сграда на годината-
  • central point-
  • комплекс-
  • дизайн

Модерният бизнес и жилищен комплекс Central Point, разположен в сърцето на Варна спечели приза „Сграда на годината” в категоря „Многофункционални сгради”. Фасадата на сградата вече имаи друго международно признание: наградата „Проект на годината за 2009” на Хънтър Дъглас за регион Европа – Близък Изток – Африка. Призът е за най-интересна архитектура. Наградата идва като подарък за официалното откриване на комплекса, което се проведе на 14 декември. Лентата бе прерязана от двамата съдружници Недялко Неделчев и Александър Димитров, както и от Областния управител на Област Варна – Данчо Симеонов. Стратегическата локация на комплекса Central Point – на ъгъла на бул. “8-и приморски полк” и ул. „Георги С. Раковски” – точно срещу сградата на Община Варна и на няколко минути от Морксата градина, е предпоставка всички, които работят, посещават или живеят в Central Point да се чувстват комфортно във възможно най-централната част на Варна. Емблематичната за морската столица сграда вече привлече погледа на варненци и на гостите на града с атрактивната си модерна архитектура. Елегантният силует, изчистените форми и чистотата на архитектурния детайл създават приятно усещане за изтънченост и хармония и съвсем заслужено печелят високия приз „Сграда на годината”. Проектът е изпълнен с висококачествени материали и иновационни технологии, покриващи всички изисквания за ергономия и енергийна ефективност. Използвани са най-висок клас алуминиева, вентилируема фасада и дървена фасада от естествен западен червен кедър. Вградени са метални и стъклени самоносещи парапети, както и ексклузивни слънцезащитни елементи. Богатото остъкляване, освен че придава неповторим естетически вид, осигурява много естествена светлина и простор на обитателите. Художественото фасадно осветление с метал-халогенни прожектори придава ефектност на модерното здание и през нощта. Достъпът до сградата и отделните части се контролира от професионална система за сигурност като офисната и жилищната част имат различен пропускателен режим, поради функционалните разлики. Подходът към всяка една част в сградата е съобразен със специфичните изисквания за хора в неравностойно положение. Комплексът покрива всички изисквания за сгради клас А, а именно: лесен достъп и безпроблемно паркиране; централна система за отопление, охлаждане и вентилация; противопожарна безопасност; модерни високо качествени асансьори; електрическа инсталация с два независими източника на електричество, аварийно ел. захранване и UPS система за спешни случаи, както и 24 часова охрана и видеонаблюдение. Добрият дизайн, изчистените линии и локацията, придават самочувствие на всеки един ползвател на сградата. Central Point предлага както висок стандарт за бизнес имидж, така и красиви гледки за любителите на нощна Варна, Черно море и морският парк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 варна

    9 3 Отговор
    Поредната сграда на мутраген.Вместо да дават награди на подобни фигури,да вземат да ги разследват,от къде имат пари за подобен строеж.Как са се сдобили с парцел,срещу Общината и т.н.Ще се оправим,когато подобни субекти са в затвора,а не да се изживяват като бизнесмени.
  • 2 ww

    8 2 Отговор
    Сградата хваща окото,като фасада,но като качество,нищо особено. А тези награди нямат никаква стойност.Който си плати,той получава наградата.Или ТИМ или други мутри,които се изживяват като строители.
  • 3 а сега е време заа..

    6 0 Отговор
    Р Е К Л А М А ! ! !
  • 4 Andrei

    6 1 Отговор
    Мда мутрите от ТИМ-варненската престъпна групировка(в смисъл убиици, крадци и т.н)са успели вече да се поизтупат, да станат бизнесмени. Печелят награди, а Иво Каменов е бизнесмен-кретен
  • 5 Замислена

    5 0 Отговор
    Е, ТИМ може и да са собственици на половината град, но в този случай наградата я печелят собствениците на Каргоекспрес, които преди държаха р-нт Хъшове, помещаващ се на това място. Придобиването на собственост е в същност не толкова интересно, колкото придобиването на право на строеж на толкова висока сграда, която е в разрез с архитектурния облик на старата част на Варна...А наградата е ясно, че не е дадена от гражданите....
  • 6 adasa

    1 0 Отговор
    само ще ви кажа че покрива тече върху плазмите които са в бара на последния етаж!смятайте за какво качество говорим