Last news in Fakti

6 Януари, 2011 17:06 2 823 0

Резултати от проверките за строителството около язовирите ще има до края на месеца

  • язовир-
  • искър-
  • незаконни постройки-
  • събаряне-
  • проверка

До края на януари ще бъдат готови предварителните резултати от проверките за незаконно строителство около 53 язовира у нас, а през април ще стане ясна окончателната картина, съобщи министърът на регионалното развитие Росен Плевнелиев след днешното заседание на правителството. По-рано министърът на околната среда Нона Караджова обясни, че всички обекти са проверени и сред основните нарушения са изхвърляне на отпадъци в чашката на язовира и незаконно заустване. 

Работни групи с експерти от министерството на регионалното развитие и от екоминистерството са извършили проверките на язовирите, обясни министър Росен Плевнелиев, като поясни, че освен законността на строежите се проверяват и други показатели.

“Къде се оттичат примерно отпадъчните води, които тези къщи генерират? И много други аспекти на законността не само от гледна точка на сградата и сградния фонд, но и на инсталации и всичко останало, което е свързано с тези съоръжения”, каза министърът.

От своя страна министър Нона Караджова съобщи, че след проверка в курорта Шкорпиловци, в момента е спряно строителството и са дадени предписания за предприемане на съответните процедури, на главния архитект на общината са наложени съответните санкции, че е разрешено строителство, без да са минали екологичните процедури.

Караджова допълни, че в местността Камчийски пясъци не са установени незаконни строежи и там строителството е забранено за срок от една година със заповед от август 2010-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА