17 Февруари, 2011 11:33 1 483 1

Средно румънците притежават по 19 000 евро в имоти

  • румъния-
  • имоти-
  • пари

Стойността на имотите на румънските граждани възлиза на близо 400 млрд. евро, въз основа на средните цени в жилищния сегмент към края на миналата година, сочи доклад на Eurobank Property Services. Разпределено на броя на населението на страната, средностатестически румънците притежават по 19 000 евро имоти на човек.

Според доклада средната стойност на имот в края на миналата година е 47 000 евро. В столицата Букурещ средната цена на имот е значително по-висока и възлиза на 79 000 евро. Броят на имотите в Румъния възлиза на 8.4 милиона, като близо 10% от тях, или 800 000 са разположени в столицата на страната. Така общата стойност на имотите в Букурещ се изчислява на около 63 млрд. евро. Данните от доклада значително се разминават с тези от националната статистика, по отношение на средните квадратни метри, падащи се на жилище, които са значително повече в доклада на финансовата институция, пише изданието ZF.ro.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Букурещи

    156 3 Отговор
    И те са като нас.
    На всеки се падат по 2-3 имота.
    А и при тази имиграция - скоро ще са по 5-6.
    Цените също ще са 5-6 пъти надолу.
    Лошо, лошо... много лошо.