Last news in Fakti

17 Февруари, 2011 14:41 5 806 9

Да пестиш от инвестиция е чиста загуба

  • мол-
  • търговски център-
  • паркинг-
  • инвеститори-
  • разрушаване

Собственик на нова офис сграда в Букурещ беше принуден да я разруши. Причината е, че сградата е останала почти без наематели, тъй като повечето от тях непременно искали да имат паркоместа. На нейно място ще бъде построена ново седеметажно здание с паркинг на три нива.

Този отчайващ акт на инвеститор е първи в Румъния. Определено няма да е и последния. На подобна картина може да станем свидетели и у нас. Много „лъскави” сгради за милиони евро стоят полупразни, именно защото инвеститорът е решил да спести от изграждането на паркинг. Най-често това се прави с цел да има повече разгъната засторена площ, която да се отдаде под наем, респективно да се печели от нея. Да, но сметките не излизат. Клиентът държи като наеме даден офис да има някои елементарни условия и наличието на паркомясто или паркинг е сред тях.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Dacy

    18 2 Отговор
    Абсолютно вярно! Липсата на условия за паркиране отблъсква желаещите за покупка или наемане. Колата е като член от семейството, който има своите изисквания! Вижте, за пример, синята зона - търсенето е в пъти по-слабо от това, извън нея. В много от новостроящите се сгради има изградени подземни паркоместа, те не отговарят на броя на апартаментите! Пък и се продават отделно! Стандартно паркомясто, 12 кв.м. - 10000Е! Все едно си купуваш спалня, а то е само разчертано и номерирано... Ако искаш!

    Коментиран от #2

  • 2 Инвеститор

    12 13 Отговор

    До коментар #1 от "Dacy":

    Ако искаш! Копането на 7-8м дълбочина, укрепването и всичко останало свързано с подземното строителство ускъпява неимоверно всеки проект с паркоместа. Защо всички по стар бългърски обичай сме се насочили към центъра на града? Ако бизнеса ти го изисква защо е този пусти стремеж към "престижна" локация??? На околувръстното и околу летището паркоместа колкото искаш!

    Коментиран от #3, #9

  • 3 benzin

    25 2 Отговор

    До коментар #2 от "Инвеститор":

    Няма пари за бензин да се мае от единия до другия край на София. Центърът както й да го гледаш ти е по средата.
  • 4 СФ

    20 5 Отговор
    И тук има за бутане колкото си искаш.
    И без това са полупразни, а и става все по-зле.
    Бутайте да ви дойде акъла!
    Лаком г_з кръв с_р_!
  • 5 Californian

    19 0 Отговор
    Ами просто като са копирали от западния свят не са го изкопирали до край - и начина на мислене им е грешен - естествено, че могат да се изкарат пари и от паркингите - аз примерно плащам 255долара месечно паркинг.....в офис сградата където работя - ако щеш..........както се казва, та ето ти как и от паркингите - се изкарват парички.
  • 6 Californian

    17 0 Отговор
    Забравих да спомена......някой ако пита - що плащаш -
    ми що, щотото тука не е София и няма как да спра в градинката(не че няма как, но могат и в затвора да ме вкарат)
  • 7 Californian

    7 1 Отговор
    Dacy,

    Не се дразни на липсата на паркоместа, така е в големите градове, не само си принуден да плащаш паркинг до офиса, а и до блока ти, ако си в голям град и в центъра.

    Това е положението - както каза - ако искаш.....

    Поне се радвай, че вие не плащате а можете да спирате в градинки и на трутоарите, при мен за съжлание не фърви тоя номер
  • 8 Digital

    2 1 Отговор
    чакаме Дорелов да събори Central Plaza във Варна, която вече не работи от няколко месеца
  • 9 към Инвеститор

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Инвеститор":

    научи се да пишеш на български език. Пълно с неграмотници...