Last news in Fakti

2 Март, 2011 11:17 3 531 5

Общината ще събаря опасни частни сгради

  • стари-
  • сгради-
  • собственици-
  • бездействие-
  • община-
  • събаряне-
  • укрепване

Столичната община ще събаря и укрепва рушащи се частни сгради, чиито собственици бездействат. След инцидента на ул. "Алабин", където загинаха две жени под срутена сграда, районните кметове всяка година издават заповеди за събаряне на опасни постройки или за укрепването им. "В голямата си част обаче тези заповеди не се изпълняват. Санкциите, които се налагат, не се плащат и единствената възможност е общината да ги събори или укрепи", каза зам.-кметът по инвестиции и строителство Ирина Савина. Тя допълни, че до 2-3 месеца ще бъдат съборени и укрепени няколко от най-опасните частни сгради в града. Пари за всички обаче няма.

Общината най-накрая започва ремонт на два от големите и изключително порутени подлеза - при гара "Подуяне" и под бул. "България" при жк "Бокар". В момента преминаването през тях е невъзможно, защото са мръсни и неосветени. За двата подлеза са заделени по 1 млн. лв. За рехабилитацията на още 26 детски площадки и междублокови пространства са отделени над 6.6 млн. лв. Всички пари са по ОП "Регионално развитие". Площадките са в "Подуяне", "Оборище", "Средец", "Триадица", Сердика", Слатина", "Витоша". В детските площадки ще се поставят катерушки, люлки и пързалки. В междублоковите пространства ще има озеленяване, нови настилки, пейки и кошчета за отпадъци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руми

    11 0 Отговор
    "В голямата си част обаче тези заповеди не се изпълняват. Санкциите, които се налагат, не се плащат и единствената възможност е общината да ги събори или укрепи", как ще се изпълняват като има 100 наследници - половината в америка а другата рови по кофите с боклука в бг, но при евентуална продажба ще се избият кой да вземе по - голям пай. Господа общинари, такива имоти отчуждавайте преди да харчите парите на данъкоплатците.
  • 2 piperko

    5 2 Отговор
    Тези коптори трябва да бьдат сьборени,за да не се дават още
    жертви.
  • 3 История на изкуството

    1 1 Отговор
    Руснаците възстановяват средновековни крепостни стени в центъра на Москва по исторически извори. Дали крепостни стени или по-малко отдалечени във времето паметници те представляват също история на изкуството. Най-необяснимото е да се дават пояснения по подобни въпроси. Разбира се старото строителство си има своите характерни неща, характерни не само за България, които не се отнасят само до стари строителни материали.
  • 4 ....

    0 0 Отговор
    Словото, езикът е друга част от историята на изкусвото... (много дълбокомислено и сложно многоточие...)
  • 5 Киро

    3 0 Отговор
    Как няма да се рушат, като собствениците искат баснословни суми за тези къщи без да съобразяват в какво състояния са. Например тази къща, която сте показали на снимката се прадава вече към 2 год. във вашият сайт на цена от 3 млн. Евро, че кой ще я купи като ще му трябват и още поне 1 млн. за реставрация. Горе долу толкова глътна ремонта на къщата на Яблански в София.