26 Март, 2011 18:50 8 574 3

Пет звезди, които продадоха имотите си с големи загуби

  • звезди-
  • криза-
  • загуба-
  • йохансон-
  • бек-
  • кравиц-
  • бракстън

През 2010 година 2.9 милиона ипотеки в САЩ са изпаднали в просрочие. Средната цена за жилище в САЩ е паднала от 198 000 долара през 2008 г. до 158 800 през януари 2011. Дори известните личности губят от кризата. Разликата е, че техните загуби се измерват в милиони. Скарлет Йохансон, например, изгуби 2 млн. долара от продажбата на имот, като това дори не беше най-голямата й загуба за годината. Вижте 5 известни личности, които продадоха имот на голяма загуба:

Скарлет Йохансон

През 2006 г. година Скарлет Йохансон купи имение в Лос Анджелис за 7 млн. долара. След три години и много скъп ремонт, включително нови прозорци, врати, техника и т.н., Йохансон обяви имота за продажба през 2009 година за 5.1 млн. долара. Може би басейнът и спа центърът към имението не са били достатъчно големи, или това, че съседи са Шарлиз Терон и Орландо Блуум не е било впечатляващо, но след 6 месеца на пазара, актрисата се принуди да продаде имението за малко под 5 млн. долара.

Бек

Миналата година Бек загуби 1.5 млн. долара в продажбата на два имота в Калифорния. Единият имот бе къща с три спални и две бани, плюс къща за гости с две спални, която Бек продаде за 1.7 млн. долара през февруари, след като я закупи за 2.1 млн. долара през 2007. Но за него да загубиш 400 000 долара е като за загубиш 10 долара в метрото. През 2007 г. Бек купи и къща с шест спални, девет бани, библиотека, звукозаписно студио и басейн за 6.8 млн. долара. Година по-късно той го обяви за продажба, искайки 9 млн. долара. Мина цяла година, рецесията изяде надеждите на всички брокери в САЩ. В крайна сметка продуцентката на сериала „Анатомията на Грей" Шонда Раймс купи имота на Бек за 4.4 млн. долара - далеч от 9-те милиона, които той искаше и с 1.2 милиона по-малко от цената, която самият той плати през 2007.

Лени Кравиц

През 2001 г., когато Кравиц бе на върха на славата си, той обяви за продажба обширен апартамент в Ню Йорк с шест пални и седем бани за 17 млн. долара. Неуспехът на продажбата може да се дължи и на терористичните атаки в Ню Йорк от 11 септември същата година. Три години по-късно Кравиц намали цената на 13 млн. долара, а през 2006 оттегли офертата. Той направи ремонт за 1 млн. долара, като сложи мраморна камина, стълби от стъкло, тераса с камина и барбекю на покрива. След това той обяви имота за продажба с цена 19.5 млн. долара. Изминаха още три години, а цената бе намалена до 14.9 млн. долара. Миналата година най-накрая се намери купувач - певицата Алиша Кийс. Кравиц притежава доста имоти и е в добро финансово състояние, но все пак прави впечатление как похарчи 1 млн. долара за ремонт и чака десет години, за да се отърве от апартамент, който никога не му е бил нужен.

Никълъс Кейдж

Вместо да участва в глуповати научно-фантастични филми, Кейдж може да направи документален филм за своите финансови неуспехи, коментира финансовото издание BusinessInsider. Той има имот за 1.7 млн. долара в Нюпорт Бийч, обявен за продажба за по-малко от 1 млн. долара и имение в Роуд Айланд за 15.7 млн. долара, което той продава за 7.8 млн. долара. През 2009 г. данъчните наложиха запор над дома на Кейдж в Луизиана и обявиха, че той им дължи 6 млн. долара неплатени данъци. Кейдж си купи имение за 8 млн. долара в Англия, както и няколко скъпи коли на лизинг (1964 Rolls Royce SC II за 7 700 долара на месец, 2002 Rolls Royce Corniche за 3 600 долара на месец). В крайна сметка двата му имота в Ню Орлиънс бяха продадени обратно на банката за общо 3.5 млн. долара, къщата му в Лас Вегас, която той купи за 8.5 млн. долара, бе продадена за 5 млн. долара, апартаментът му в Манхатън, който той купи за 9.5 млн. долара, бе продаден за 7.5 млн. долара и най-голямата загуба - имението Bel-Air Tudor, което той обяви за продажба за 35 млн. долара се продаде едва за 10.5 млн. долара. Кейдж даде под съд финансовия си съветник, като заведе иск за 20 млн. долара заради загубите си. Съветникът пък заведе дело срещу Кейдж и разгласи по медиите разточителните покупки на звездата: 33 млн. долара за имоти, 22 коли, 47 предмета на изкуството, както и 276 000 долара за череп на динозавър.

Тони Браксън

През септември певицата обяви фалит. Домът й в Невада, за който тя плати 2.6 млн. долара, се продаде за 1 милион. Бракстън имаше дългове на стойност между 10 и 50 млн. долара, а активите й бяха на стойност едва 10 млн. долара. Тя отмени серия концерти, заради здравословно състояние, а застрахователят Lloyds отказа да й възстанови загубите. По-късно тя трябваше да участва в шоуто „Dancing with the stars", но й откриха тумор в гърдата и трябваше да отмени и това участие. Това е вторият фалит за Браксътн. И ако този се дължи на здравословни проблеми, първият през 1998 г. бе заради разваляне на договора й със звукозаписната й компания, както и лоши бизнес решения. Само за 1997 г. Бракстън бе натрупала дълг от 500 000 долара от овърдрафт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 реалист

    8 2 Отговор
    Да им имам проблемите !
  • 2 bubblehead

    18 4 Отговор
    Забавни финансови истории и за мястото на недвижимите имоти в психиката на американеца. Ха-ха-ха! Място което гарантира все по-големи и зрелищни балони и за напред... За жалост нищо не промени нагластана на американците към "инвестиции" в НИ и като допълнение нищи не се промени и в регулацията на банковия сектор за да предотврати подобни катаклизми и се очаква до 10 годнини нова серия на американския балон. Но тоя път вероятно балона ще е чудовищен заради моралния урок че които не участва губи (дори тия които се хваща на хорото на края и те печелят - такова чудовище създадоха балон-майсторите), а разумните и скромните са просто глупаци... Само стои и гледай и се пазете и в България защото тоя път се разминава но когато следващия балон гръмне в лицето на майсторите му ще бъде опустошително, и няма да има сигурно разстояние откъдето да се наблюдава зрелището... капитализма си отива тогава, заради страста на американците към "инвестиране" в имоти... ще бъде патетично , зрелищно и малко страшно... а за сега веселбата продължава в цигaнския вагон , докато му ремонтират падналите колелета ...
  • 3 vvv

    0 0 Отговор
    Американските балонджии са еврейчетата,те винаги печелят от балоните и затова ги правят!А В БГто балоните ги правят правителсвата ни!