12 Април, 2011 00:37 1 994 1

Покупко-продажбите в Кипър намаляват

  • кипър-
  • сделки-
  • спад-
  • прогнози

Имотната криза в Кипър продължава, след като за девети пореден месец броят на сделките намалява и през март беше отчетен рекорден спад. Тогава бяха продадени едва 625 имота, което е с 25% по-малко в сравнение с март миналата година. Разглеждайки пазара по градове, за периода март 2009-март 2010 г. най-силен спад при продажбите се регистрира в Ларнака – 52%, следват Фамагуста и Пафос – съответно с 46% и 24%. Никозия и Лимасол остават на четвърто и пето място – съответно с 10% и 8%. През първото тримесечие на 2011 г. в Кипър са били сключени 1.74 хил. сделки, докато за първите три месеца на миналата година тяхното количество е 2.06 хил.

Анализатори от консултантската компания Polys Kourousides, прогнозират, че броят на покупко-продажбите ще продължи да намалява и през следващите няколко месеца. Единствено този процес може да бъде спрян, ако цените на имотите започнат да се понижават.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bubblehead

    4 3 Отговор
    Единствено този процес може да бъде спрян, ако цените на имотите започнат да се понижават.

    ----------------------------------------------------------

    Боже божке тия се сетиха да им намалят продажбите а цените им дето падат след продажбите кога!? Тая статия ако не отваря очи то не знам какво. В Кипър продажбите едвам са намалели например в столицата с цели 8% начи сетете се другари и с колко са намалели цените.. Ами как с колко с николко, докато нашите вежди вече разрушиха напълно българския имотен пазар до колкото го имаше в зародиш и терена е заравнен. за какво заравнен?