19 Април, 2011 09:47 1 678 2

Комисията "Кушлев" отчете конфискация на имущество за над 10 млн. лв.

  • имоти-
  • конфискация-
  • комисия-
  • кушлев

Имущество за 10 844 122 лв., конфискувано в полза на държавата, отчете комисията "Кушлев", която започна да работи през 2006 г. От комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, известна по името на шефа си Стоян Кушлев, вчера се похвалиха, че са спечелили окончателно и делото за конфискация на имоти за 2.4 млн. лв. от осъдения за наркотрафик Димитър Желязков - Митьо Очите. Хората на Кушлев са извадили изпълнителен лист, който ще бъде пратен в Министерството на финансите, което по закон трябва да се разпорежда с отнетото имущество. Точно с имуществото на Очите, срещу когото производството започна преди 4 години, комисията прехвърля границата на 10-те милиона. Както "Сега" писа, по данни на НАП през 2010 г. държавата не е продала нито един недвижим имот, който е бил конфискуван, отнет или изоставен в нейна полза. За този проблем специално с престъпното богатство специалистите предупреждават отдавна. Затова най-лесно ще е отнемането на 5171 лв., които се намират по три банкови сметка на Желязков.

Делото за конфискация срещу Очите започна в Бургаския окръжен съд през март 2008 г. и ще се запомни с кризата за вещи лица. 15 експерти се оттеглиха от процеса. Никой от тях не призна гласно, че е бил заплашван. Като основна причина изтъкваха внезапно появили се ангажименти по други дела. Съдът се принуди да търси експерти от Ямбол, след като в Бургас вече никой не желаеше да сътрудничи по делото, но и те си направиха отвод. Все пак след 5 заседания магистратите уважиха иска на комисията. Апелативният съд потвърди решението през март 2010 г. ВКС не допусна обжалване и думата на апелативните магистрати се оказа последна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнаещ

    5 3 Отговор
    А, кога най - после ще бъде запорирано цялото имущество на самият Кушлев и на цялата му рода.

    КРЕДИТ СЕ ВРЪЩА, НО НАЕМ НИКОГА
  • 2 varna

    2 1 Отговор
    kogato varnat petolachkata na partiinija dom, vsichko shte si doide na mjastoto, i BG shte se opravi da znaesh.