Last news in Fakti

5 Май, 2015 10:06 3 781 2

Ръст от 32% в продажбите на жилища в Турция

  • турция-
  • жилища-
  • продажба

За силното развитие на пазара на недвижими имоти в Турция свидетелства фактът, че март 2015 г. са продадени 116 030 имота, а за първото тримесечие 297 218 жилища и къщи са сменили собствениците си. За втори пореден месец продажбите на жилища растат. След лек спад от 1.7% през януари, февруари пазарът отчете 15% ръст в транзакциите. През март увеличението беше над два пъти в сравнение с предходния месец като са продадени над 100 000 имота. От тях 1610 са купени от чужденци, което е с 18.2% повече в сравнение със същия месец на 2014 г. Най-много сделки с чуждестранни инвеститори са реализирани в Истанбул - 548 и в Анталия - 119.
Истанбул е притегателен център и за местното население. От всички сделки 18.9% са извършени там. На второ и трето място са Анкара и Измир, съответно с 12.2% и 5.9%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИРАКЛИ

    0 0 Отговор
    Уважаема МИЛЕНА БОГДАНОВА,последните години,НИЕ няколко човека,заитерисовани от търговията с недвижими имоти,участвувавахме във Вашият Сайт№1 под псевдонима ИРАКЛИ!
    ..........за някой от НАС ,това приключи!Ако имате желание да се заподнаете с един от "ИРАКЛИ",то заповядайте на ПОМОРИЕ!От 1.06.2015 г.Потърсете шефа на спасителите ВАСИЛ АЛЕКСИЕВ и той ще ВИ отведе при един от групата на ИРАКЛИ!........искам да използвам форума и за пореден път да приемете извинение и прошка за крайните коментари,но...............това го има в живота!Желаем успех на САЙТ №1,бъдете здрави!ИРАКЛИ!

    Коментиран от #2

  • 2 ЦРУ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ИРАКЛИ":

    Пенсионирания военен (озп) пак е прекалил с чашката и сам пред компютъра...Наздраве и бъди здрав! ;)