10 Юни, 2011 10:25 2 599 15

Как ще живеем и как ще се движим - зависи от нас!

  • столица-
  • избори-
  • кмет-
  • софия-
  • управление-
  • община

Софиянци са неудовлетворени от управлението на столицата. За този очевиден факт не са необходими социологически проучвания. Проблемите на столицата са много – от дупките по улиците и безбройните щети от тях, през купищата боклук и тротоари, по които безпрепятствено се движат само уличните кучета, до необходимостта от чистота и достъпна градска среда. Тяхното решаване изисква енергични и решителни действия, които са възможни само с гражданска активност и участие в предстоящите избори за кмет. Това е първото и най-важното условие за модерно управление и европейска столица.

Да дадем своя глас е не само право. То е преди всичко лична отговорност и предпазна клауза срещу войнстващата безотговорност на безлики общински управници, избирани по неясни партийни критерии и с осигурени “политически места за паркиране”. То е задължение, което прави все по-невъзможни “минните полета” от дупки по мръсните улици и разбитите тротоари и на “белите полета” от политическата амнезия след поети, но забравени обещания. То е нашата политическа застраховка “Гражданска отговорност” срещу управленската немощ!

Нашият избор, изборът на столичани, е улеснен от предварителните избори в рамките на политическата “синя идея”. Те правят изборът ни още по-демократичен и по-ясен не само в отговора на въпроса “кого избираме”, но и в отговора на въпроса “защо избираме”.  По-демократичен е защото в тях може да гласува АБСОЛЮТНО ВСЕКИ СОФИЯНЕЦ, независимо дали е симпатизант на “сините”. По-ясен е, защото прави преценката ни за личностите, които могат да решат проблемите на столичани по-точна и по-сигурна.

Нашата столица ще бъде такава, какъвто е нашият избор!  От него зависи как ще живеем и как ще се движим в нашия град. Затова гласувайте на предварителните избори, тази голяма и важна репетиция за избора ни през октомври.

 

Екипът на mobile.bg и imot.bg подкрепя избора на личности, а не на безлики партийни кандидатури. Информация за всички предварителни, както и за окончателните избори ще бъде помествана в новинарските раздели. Всички граждани с постоянен софийски адрес, независимо от техните партийни симпатии или принадлежност могат се включат в предварителните избори на 12.06.2011 г.  Местата за гласуване може да намерите ТУК

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Националист

    65 7 Отговор
    Всеки не даден глас = продължаваме по старо му ! Всеки не даден глас = ЦИГАНИТЕ ще решат вместо ТЕБ!
    Събуди се Българийо! СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО!

    Коментиран от #7

  • 2 ASPARYH

    58 8 Отговор
    NAI NAKRIA VIDIAHME SNIMKATA NA ANTIBALGARINA VARNA
  • 3 varna

    20 43 Отговор
    европейска столица - това маитап ли е, че то всяко село на запад има по добра ифрастроктура.
    можеби само кабул изглежда по зле от софия.
    единственото решение е събаряи и започваи на ново, иначе няма оправия.
    безпрепятствено се движат само уличните кучета - то това е бъдещето на софия.
  • 4 proroka

    37 6 Отговор
    LAINIARA pak zasra.Biagai v Kabyl be ciganska MINJA!
  • 5 Tytyrytka

    38 3 Отговор
    Nito chetesh nito ebesh,riazan MINDIL.Idi opravi hemoroidite na
    hanamata.Triabva da te sklopiat IZROD.Baba ti e lapala riazani
    salami!
  • 6 трезво мислещ

    12 30 Отговор
    И гъз да дадем и глас да дадем оправия нема майка,май май сопа трябва да се дава в таз държава ама не помежду си да я размахваме, а по главата на всики дето ни докараха до този хал.
  • 7 от далеч

    14 41 Отговор

    До коментар #1 от "Националист":

    Напълно сте прав.Като гледам новините по сателитните канали циганите в България имат по вече права и от българите, крадат, убиват и това където блокираха булеварда в София и нищо не им се случи, а полицията трябваше да ги смаже.Накъде отива държавата.Радвам се че от 7 години не съм се прибирал, а като гледам и новините ми умира желанието. Трябва нов Хитлер и нов Мусолони за да изчистят Европа от боклука който я населява.
  • 8 skinar

    50 3 Отговор
    Nedei idva te sami shte doidat pri vas.H
    itler e nalice,preroden GAGAYZA-Varna.
  • 9 varna

    16 48 Отговор
    кои със здрав разум би си купил имот на подобно място какви 200 евро и 50 са много.

    Грозно и пошло
    Пристигайки в София по въздух, човек не е сигурен дали България се е превърнала в модерна страна от ЕС. Терминал 2 на летището е чист, съвременен и ефикасен. Терминал 1 е стар, мърляв и пълен с цигарен дим. Но, след като излезеш на пътя за летището и по главните булеварди, картината става брутално ясна. Еднообразни, полуразрушени блокове в съветски стил се издигат наоколо в ярък контраст със салона на Порше. Разбити улици, с неравно запълнени платна, дупки, сякаш изровени от танкове, и тротоари наблъскани с коли са обичайна гледка. Основната инфраструктура е или втора ръка или жалка. Дългогодишната каша с боклука (няма място за сметища) е влошена още повече заради спорове по договорите на фирмите за събиране на боклук, отпадъците са едновременно разпръснати и на големи купчини. Глутници от улични кучета бродят навсякъде, дори в централните жилищни райони и в минаващите за луксозни и скъпи предградия. Този на времето по-скоро зелен, балансиран град, със средно интересна архитектура и приятен исторически център, се е превърнал в мръсна, задушена от коли бъркотия. Колкото и да е лошо всичко това, ситуацията с организираната престъпност е също толкова грозна. Обикновените престъпления са сравнително малко и повечето граждани се чувстват в безопасност. Но, престъпленията, насочени срещу и ръководени от съмнителните новобогаташки парвенюта – заплахи, изнудвания, отвличания – стават все по-очевидни, а престъпниците все по-нагли. През последните шест месеца имаше редица експлозии в така наречените „клубове за джентълмени“, предизвикани от войните за територия на мафиотските семейства. Гангстерите и техните безврати, облечени в черна кожа бодигардове, се държат демонстративно и газят закона. Големите черни джипове са хит, те летят по улиците, без да обръщат внимание на правилата за движение и паркиране. И много обикновени граждани, невиждащи сила, която да може да ги контролира, последваха примера им, като минават на червено, засичат коли при насрещно движение в града и други подобни.

    аз бих добавил, че навякаде в българя етака.
  • 10 Svidetel

    51 2 Отговор
    Mnogo filmi gledash,ili samo novini.V Varna ne e taka.Mytrite
    partiite gi darjat na kaishka.Po sveta niama prestapnost,lipsva
    korypcia,reket i droga.Tazi praktika otkade vleze tyk?Tyk beshe 1 po slab rimeik.Slanceto vidia li ti se po grozno ili
    pticite peeha falshivo.Brytalni sa avstriiskite pedofili,koito crez decata si sazdavat vnyci.Brytalni sa ryskata i italianska mafia koito eksploatirat i drogirat
    pokolenieto si.Brytalna e namesata na masoni i chyjdi agenti
    -poslannici v BG politikata.Zashto tolkova anglichani izkypiha selskite imoti,vdigaiki riazko cenite.Te
    tyk,a decata im ychat tyk?Zashtoto tam sa jiviali v karavana
    20 g v niakoe geto.Ne si vijdal kak 2 angl ychiteli se radvat na prostornata si krasiva masivna kashta, a az vidiah
  • 11 kavarna

    50 1 Отговор
    Варна е безспорен лидер на молове в страната с 400 м на 1000
    жители,Това превишава средно европейско ниво от 238 м на 1000
    жители,Освен че сте най-големия итригант сте и най големия дилетант,Липсва ви фактология и практика,Узунов продаде мола
    си с 100% печалба но и това е малко за вашия ранг,
  • 12 Син фен

    4 10 Отговор
    Харесва ми!
  • 13 гласоподавател

    25 10 Отговор
    "Как ще живеем и как ще се движим - зависи от нас!"
    --------------------------------------------------------------
    А вие кои сте?
  • 14 Къде ще живеем ЛИ ???

    5 25 Отговор
    в новите апартаменти по 1000 Е/кв

    в тях ще живеем ;)...........но не всички , само тези които имат пари , другите да се научат да правят свирки , наемът трябва да се плаща ;)
  • 15 Miti4

    6 1 Отговор
    Всеки глас при избор на най-малкото зло е примирение със статуквото и в негова подкрепа. Когато всички кандидати са недостойни, не гласувайте за никой от тях.
    Пенсионерите са по-опасни с политическата си дебилност от циганите, продаващи гласовете си. ВЗИМАЙТЕ ПАРИТЕ НА МАЗНИТЕ ПОЛИТИЦИ, НО НЕ ГЛАСУВАЙТЕ ЗА ТЯХ!